РФ планує з жовтня експортувати вугілля з Донбасу до Китаю, Індії, Ірану, Узбекистану та Малайзії

Сьогодні,   15:33    242


На украинские ТЭС завезли уже 75 тысяч тонн угля из ЮАР

Російська компанія “Торговий дім “Донське вугілля” збирається в жовтні розпочати експорт вугілля з окупованого Донбасу. Про це заявив один із керівників окупаційної російської адміністрації в Донецькій області Андрій Чертков.

Переговори про постачання вугілля з Донбасу тривають із потенційними покупцями з Китаю, Індії, Ірану, Узбекистану та Малайзії, підтвердив гендиректор підприємства Олег Князєв, пише Ліга.

За словами знайомого з планами Донського вугілля джерела російського пропагандистського видання РБК, експорт може йти через порти тимчасово окупованого Маріуполя, Таганрога і Ростова-на-Дону, а також залізницею через Азербайджан та Іран.

Останні новини:  Навіщо Путін змінює ядерну доктрину РФ: експерт викрив ймовірну мету

У лютому 2024 року окупаційне керівництво Луганської області передало в оренду ТОВ “Торговий дім “Донське вугілля” п’ять вугільних шахт: Самсонівську-Західну, Довжанську-Капітальну, Комсомольську, імені Вахрушева та імені Фрунзе.

У червні компанія отримала в оренду ще п’ять шахт: Молодогвардійську, Червоний партизан, Харківську, Суходольську-Східну й імені Баракова.

До початку війни у 2014 році Молодогвардійська, Суходольська-Східна шахти та шахта імені Баракова належали ПАТ “Краснодонвугілля” холдингу “Метінвест” українського бізнесмена Ріната Ахметова. У 2015 році Метінвест вийшов із бізнесу на цих територіях.

Останні новини:  Росія та Китай підуть воювати за Арктику: що відомо

Шахти “Червоний партизан” і “Харківська” входили в українське ДУП “Свердловантрацит”.

У червні 2024 року стало відомо, що прибуток вугільної галузі РФ, однієї з найбільших сировинних галузей економіки, за рік упав на 93%, або у 15 разів.

Міжнародне енергетичне агентство оголосило про початок кінця ери викопного палива. На його думку, попит на вугілля, ймовірно, уже пройшов пік у 2023 році. IEA оцінило його на історично високому рівні – 8,54 млн тонн.

Останні новини:  Росія нарощує потужності з ремонту військової техніки: запускають новий ремонтний завод

У вересні 2024 року один із двох найбільших імпортерів вугілля на Тайвані оголосив про повне припинення співпраці з Росією.


inshe.tv