Renault представила концепт Alpine A390_β

Сьогодні,   10:21    157
Французька група Renault представила концепт фастбека Alpine A390_β, який продовжить електрифікацію модельного ряду.

Паризький автосалон стартує вже 14 жовтня й марка Alpine, яка входить до Групи Renault, презентувала свій другий електромобіль після A290, хоча спочатку лише як концепт.  

Концепт A390_β представлено як спортивна модель фастбек, а не як кросовер. Незадовго до виставки Alpine показала фотографії новинки. 

Дизайн 

Alpine A390_β

Alpine вже оголосила про презентацію A390_β в Парижі, а нещодавно був показаний прототип автомобіля. Технічно нова модель базуватиметься на платформі AmpR Medium, на якій також будуються Renault Scenic та Megane Electric, а також Nissan Ariya. 

Але, як показали представлені Alpine силуети, а потім шпигунські знімки, це спортивна модель. Ймовірно, автомобіль відійде від Scenic або Ariya далі, ніж A290 від Renault 5. Дизайн найбільше схожий на Nissan Ariya, який теж дещо нагадує на купе. Зображення з концепту це підтверджують. 

Alpine A390_β

Серійна модель називатиметься A390, де A означає Alpine, «3» — компактний сегмент, а «90» — номер моделі, на відміну від 10, яка позначає спортивні автомобілі, такі як відоме купе A110. 

Останні новини:  Це найдешевший кросовер команії: Volkswagen оголосила ціни на Taos 2025

Найбільшим сюрпризом у концепті є величезний скляний дах, однак серійна версія навряд його отримає в такому вигляді. Чорні металеві частини конструкції даху здаються майже невидимими, і це зазвичай погано поєднується з нормами безпеки. Камери, які замінюють зовнішні дзеркала, також, ймовірно, нереалістичні, як і задні двері, які відкриваються в протилежних напрямках. Звісно, відсутність середньої стійки та футуристичний кокпіт теж лише у концепті. По суті залишаться лише форма кузова і деякі деталі. 




Alpine A390_β

Для серійного виробництва може підійти перегородка, призначена для направлення повітряного потоку через ніс переднього капоту. Однак те, що кузов можна подовжити на вісім сантиметрів для створення аеродинамічно вигідної довгої задньої частини, можна розглядати як чисту дизайнерську витівку. 

Дизайн дисків (22 дюйми спереду та 23 дюйми ззаду), натхненний сніжинками, як і деякі колеса на A290, виглядають більш реалістичними. Так само в центрі колеса можна побачити елемент у небесно-блакитному кольорі бренду, у який також пофарбований корпус. Світловий підпис спереду та ззаду утворюють маленькі світлі трикутники. Кажуть, що вони називаються «космічний пил» та нагадують комети. 

Останні новини:  Присадка-стабілізатор для ДП: навіщо водії заливають її в паливний бак автомобіля

Всередині 

Alpine A390_β

На відміну від кольорового екстер’єру, інтер’єр переважно чорно-білий: кермо та задні сидіння білі, ковшеподібні сидіння та панель приладів чорні. Найважливіші дані водіння відображаються на трьох скляних панелях за кермом, які створюють голографічний ефект. 

Концепт A390 оснащено трьома електродвигунами: один спереду та два ззаду. Це робить можливим активне розподілення крутного моменту на задній осі. Завдяки сильнішому приводу зовнішнього колеса автомобіль легше повертає в поворот. Однак ця функція, ймовірно, зарезервована для топової моделі. З точки зору продуктивності можна було очікувати значно більше 300 кВт, тому що навіть найпотужніша Ariya має 290 кВт. 

Alpine A390_β

Ймовірно, в стандартній комплектації буде двомоторний повний привід. Задній привід також підійшов би моделі добре, але доведеться почекати на конкретні цифри. Scenic і Megane мають передній привід, Ariya також доступна з повним приводом. Акумулятор на 87 кВт-год від Ariya і Scenic можна використати й в А390. 

Останні новини:  Електромобілі Honda отримають власні саундтреки, що співзвучні з літаком

Новинка виготовлятиметься на заводі Alpine у Дьєппі, двигуни походять з Клеона, а батареї — з Дуе, тому більша частина виробництва відбувається на півночі Франції. Після A290 і A390 Alpine планує третю модель, яка стане електричним наступником A110. Цей A310, ймовірно, стане спортивним флагманом бренду. До 2030 року Alpine планує вивести на ринок сім моделей. 

Підсумок 

Alpine A390_β

Друга електрична модель від бренду Alpine представлена у вигляді купе-кросовера в сегменті C. За припущеннями, довжина автомобіля буде близько 4,40 метра. A390, ймовірно, конкуруватиме з моделями від VW Group (VW ID.5, Skoda Enyaq Coupé та Audi Q4 Sportback e-tron), Volvo C40, Peugeot E-3008, BMW iX2 та Ford Capri. На тлі цього автомобіль, ймовірно, позиціонуватиме себе як найспортивніший варіант. 

Фотограф: Alpine
Фотограф: Alpine
Фотограф: Alpine
Фотограф: Alpine


motorcar.com.ua