Путін підтвердив присутність військ КНДР у Росії

Сьогодні,   15:44    413

Путін підтвердив присутність військ КНДР у Росії

Фото: Getty Images

Путін прокоментував повідомлення про наявність військ КНДР в РФ

Глава РФ послався на п. 4 договору між Північною Кореєю та Росією, у якому мовилося, якщо одна зі сторін опиниться у стані війни через збройний напад, інша сторона негайно надасть військову допомогу всіма наявними у неї засобами.

Президент РФ Володимир Путін вперше прокоментував інформацію стосовно північнокорейських солдатів на російській території. Про це пишуть росЗМІ.

Останні новини:  У Пермі жінки підпалили офіс Єдиної Росії

«Знімки (з присутністю корейських солдатів на території РФ) — річ серйозна, якщо є знімки, вони щось відображають. Але хочу зауважити, що до ескалації в Україні привели дії не Росії, а держпереворот, 2014 року, підтриманий насамперед Сполученими Штатами, — заявив Путін у відповідь на запитання журналіста про можливу ескалацію війни проти України через розгортання північнокорейських військ із боку РФ.

Останні новини:  Путін прокоментував присутність військ КНДР на території росії

Також він прокоментував підписання договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР.

«У договорі є пункт 4. Ми ніколи не сумнівалися, що північнокорейське керівництво ставиться до наших домовленостей серйозно. Але, що і як ми робитимемо — це вже наша справа», — сказав Путін.

У ст. 4 договору мовилося, «якщо одна зі сторін опиниться у стані війни через збройний напад однієї чи кількох держав, інша сторона негайно надасть їй військову допомогу всіма наявними у неї засобами відповідно до ст. 51 Статуту ООН та законами КНДР та Російської Федерації».

Останні новини:  Син Януковича здобув російське громадянство

korrespondent.net