Продажі китайських електрокарів в Європі рекордно впали

Сьогодні,   10:31    191
Китайські автовиробники продали найменшу кількість електромобілів у Європі за півтора року.


  • MG отримав падінням у 65% продажів 
  • Тимчасові тарифи ЄС підживлюють невизначеність

За 18 місяців китайські виробники продали найменшу кількість електромобілів покупцям по всій Європі, причому кількість реєстрацій у серпні впала майже вдвічі порівняно з роком раніше. 

За даними аналітичного видання Dataforce, падіння в 48% призводить до зниження частки китайських брендів другий місяць поспіль. За даними видання Jato Dynamics, які також відстежують автомобільний ринок, MG (бренд є частиною SAIC Motor Corp.) поступився першим місцем у Європі китайському конкуренту BYD Co. 

Останні новини:  Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

Китайські електромобілі втрачають позиції другий місяць поспіль 

MG3

Феліпе Муньос, старший аналітик Jato, сказав, що невизначеність, пов’язана з тимчасовими митами Європейського Союзу на китайський імпорт електромобілів, може частково пояснити падіння MG на 65% у серпні. Він сказав, що автовиробник приділяє більше уваги сегментам м’яких гібридів і плагін-гібридам, а не автомобілям, які працюють від акумуляторів. 

MG досягла найбільшого успіху з усіх китайських автовиробників у Європі, використовуючи британське коріння бренду протягом останнього десятиліття, одночасно роблячи поворот до електромобілів. Але в липні її державна материнська компанія SAIC постраждала від додаткових зборів ЄС у розмірі 38% на свої електромобілі, що є найвищим тарифом для китайських виробників в Європі. 




Китайський BYD, який є відносно новачком на європейському ринку, продовжив досягати успіхів у серпні зі збільшенням кількості реєстрацій на 19% у порівнянні з минулим роком, за даними Jato. 

Останні новини:  Водіїв закликають звертати увагу на 8 критичних індикаторів на панелі приладів
Бренд Продажі в серпні Зміна до минулого року
BYD 3,329 +19%
MG 3,037 -65
Xpeng 675 +519
Great Wall 205 НД
Zeekr 161 НД
NIO 153 -71
Всі китайські бренди 14,843 -47%

Автовиробники все ще зважують потенційний вплив мит ЄС, які впливають на всі електромобілі, імпортовані з Китаю, включно з некитайськими компаніями BMW, Stellantis і Tesla. Додаткові мита мають бути остаточно визначені до листопада, коли пройде голосування країн-членів, а переговори між Пекіном і Брюсселем відбуватимуться на тлі шаленого лобіювання. 

Останні новини:  Фахівці назвали 3 позашляховики з найнадійнішими двигунами


motorcar.com.ua