Представлений БМП Stryker з лазерним озброєнням для перехоплення дронів зі швидкістю до 463 км/год

16.10.2024   20:50    168

Нещодавно компанії провели демонстрацію бойової стрільби C-UAS DE Stryker, успішно знешкоджуючи цілі групи безпілотників. Ця демонстрація відбулася минулого місяця в Сокорро, Нью-Мексико, перед офіційними особами армії США. Під час демонстрації мобільна система C-UAS використовувала систему лазерної зброї Locust від BlueHalo потужністю 26 кВт для знищення безпілотників протягом двох днів. Демонстрація підкреслила можливості C-UAS DE Stryker за рахунок майже одночасного ураження C-UAS і ведення наземних боїв, використовуючи як лазерну зброю, так і 30-мм дистанційну збройову станцію (RWS).

За даними Leonardo DRS, ця зброя спрямованої енергії, встановлена ​​на висувній платформі в задній частині Stryker, може вражати безпілотні авіаційні системи групи 1, 2 і 3, протистоячи дронам вагою до 600 кілограмів, які досягають висоти 5486 метрів і розвиває швидкість до 463 кілометрів на годину. Система лазерної зброї Locust — це лазер потужністю 26 кВт, розроблений ATA, який має серед переваг мобільность та швидке розгортання. Система Locust об’єднує елементи контролю, вирівнювання, потужності та терморегуляції всередині компактної конструкції, встановленої на полозках, що дозволяє переміщувати її стандартними транспортними засобами, такими як вилкові навантажувачі та пікапи.

З масштабованим діапазоном вихідної потужності від 2 до 20 кВт лазерна система Locust працює протягом 15 хвилин і поєднується з імпульсним доплерівським радаром з електронним скануванням для охоплення 360 градусів. (Джерело фото: BlueHalo)
З масштабованим діапазоном вихідної потужності від 2 до 20 кВт лазерна система Locust працює протягом 15 хвилин і поєднується з імпульсним доплерівським радаром з електронним скануванням для охоплення 360 градусів. (Джерело фото: BlueHalo)

Locust LWS починає працювати протягом 15 хвилин після розгортання, керується одним оператором через мережевий інтерфейс. Його модульна конструкція дозволяє швидко замінювати окремі вузли, підтримуючи мінімальний час простою. Завдяки масштабованому діапазону вихідної потужності від 2 до 20 кВт система захищає від численних повітряних загроз за допомогою імпульсно-допплерівського радара з електронним скануванням для 360-градусного покриття, підтримки операцій протидії БПЛА, протиповітряної оборони та виявлення ворожого вогню.




SWIR-камера системи забезпечує частоту кадрів від 500 до 2500 Гц із 3-кратним збільшенням, а також містить безпечний для очей лазерний далекомір для точного відстеження. Освітлювач із регульованим розміром плями покращує зображення в різних умовах. Датчики збору даних працюють на частоті 120 Гц з роздільною здатністю 1280 x 720, охоплюючи як видимий, так і MWIR-спектр, що забезпечує широке поле відстеження малих цілей.

Останні новини:  SpaceX запустила понад 40 супутників Starlink за кілька годин

Адаптивна система живлення може використовувати конфігурації акумулятора, генератора або берегового джерела живлення та включає інтегровану систему охолодження, яка забезпечує понад 100 секунд безперервної генерації з робочим циклом 25%. Підвіс забезпечує обертання по азимуту на 360 градусів і діапазон висоти від -30 до +90 градусів, що створює широкі можливості відстеження.

Аарон Хенкінс, старший віце-президент і генеральний менеджер Leonardo DRS Land Systems, підкреслив швидкий графік розробки системи, оскільки Leonardo DRS співпрацювала з сімома іншими галузевими партнерами (BlueHalo, EOS Defense Systems USA, Northrop Grumman, BAE Systems, Arnold Defense, AMPEX, і Digital Systems Engineering), щоб розробити прототип приблизно за вісім місяців. Тепер він представлений на виставці AUSA 2024 як потенційний варіант для армії США, яка особливо зацікавлена ​​в нових рішеннях з лазерним озброєнням для посилення своїх можливостей ППО малої дальності (SHORAD).

Останні новини:  Революція технологій: як дрони-дракони змінюють поле бою в Україні
Stryker C-UAS DE також оснащений двома основними кінетичними ефекторами
Stryker C-UAS DE також оснащений двома основними кінетичними ефекторами

Stryker C-UAS DE також включає два основних кінетичних ефектора:

  • дистанційну збройову станцію (RWS) R400S від EOS Defense Systems USA, яка озброєна 30-мм гарматою XM914 компанії Northrop Grumman;
  • 70-мм лазерно-керовану систему Advanced Precision Kill Weapon Systems від BAE Systems.

APKWS II ракети, встановлені в задній лівій частині корпусу. Ці ракети запускаються з чотиризарядної пускової установки від Arnold Defense, оснащеної боєголовками з безконтактним підривником, оптимізованими для місій протидії безпілотникам. Крім того, C-UAS DE Stryker інтегрує RPS-92 Next-Gen Multi-Mission Hemispheric Radars (nMHR) і камеру 360°, забезпечуючи виявлення на великій відстані та безперервне відстеження для підвищення ефективності націлювання на повітряні та наземні загрози.

У R400S RWS використовується гармата калібру 30 x 113 мм із дальністю стрільби до 2 км. В ній зменшена вага порівняно з аналогічними системами. XM914 Bushmaster Chain Gun, яка використовується в цій установці, є 30-мм автоматичною гарматою на основі M230. Вона може стріляти снарядами калібру 30×113 мм з перкусійним зарядом, а також снарядами з електричним зарядом, такими як M788 і M789. XM914 досягає швидкості стрільби в 200 пострілів на хвилину, розробляються додаткові снаряди середнього калібру та керовані снаряди, щоб розширити її можливості боротьби з різними загрозами.

R400S можна конфігурувати для одинарної або подвійної зброї
R400S можна конфігурувати для одинарної або подвійної зброї

Система R400S включає денні та тепловізійні датчики з дальністю виявлення понад 13700 метрів і дальністю ідентифікації до 4700 метрів. Її 4-осьовий стабілізований підвіс забезпечує точність під час ураження цілей, навіть під час руху, і обладнаний для ураження ряду цілей, включаючи малі та середні БПЛА. Її можна конфігурувати для одинарної або подвійної зброї, наприклад кулеметів, автоматичних гранатометів або ракетних систем, таких як ракетна установка Javelin, що дозволяє змінювати конфігурацію протягом години.

Останні новини:  SpaceX запустила понад 40 супутників Starlink за кілька годин

Доповнюють систему Locust, некінетичні технології Titan C-UAS і Titan-SV від BlueHalo. Вони покращують 360-градусне виявлення загрози та пом’якшення загроз для дронів групи 1 і 2.

Розроблений для оперативної сумісності, C-UAS DE Stryker інтегрується з мережею передового району управління протиповітряною обороною (FAAD C2) армії США, забезпечуючи сумісність з іншими системами протиповітряної оборони. Ця платформа об’єднує низку технологічних можливостей від галузевих партнерів, спрямованих на забезпечення солдатів необхідною мобільністю, вогневою міццю та захистом для ефективних дій у складних умовах.

Під час демонстрації C-UAS DE Stryker використовував як лазерну зброю, так і 30-мм дистанційну станцію озброєння (RWS), щоб вразити та знищити кілька безпілотників групи 1, 2 і 3 протягом двох днів. (Джерело фото: BlueHalo)

Ед Хаус, старший директор з розвитку бізнесу Leonardo DRS, підкреслив, що зброя спрямованої енергії зменшує залежність від звичайних боєприпасів і пропонує фактично необмежену глибину магазину завдяки нижчим витратам на бойову дію порівняно з традиційними ракетами-перехоплювачами «земля-повітря». Хаус зазначив, що ці системи мають менше матеріально-технічних обмежень, хоча між залученнями потрібен час для охолодження та підзарядки. За словами Leonardo DRS, ця здатність узгоджується з цілями армії США щодо мінімізації залежності від одноразових боєприпасів.


wheel-news.com