Prada розробив космічний скафандр для місії NASA

Вчора,   10:30    419

Італійський бренд люксового одягу Prada спільно з американським стартапом Axiom Space представили новий дизайн скафандра, який використовуватимуть в місії NASA Artemis 3 на Місяць у 2026 році.

Новий скафандр отримав назву Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), який презентували на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані.

Зовні він схожий на традиційний скафандр астронавтів: об’ємний білий костюм з елементами червоного кольору та сірих вставок на ліктях і колінах. Білий колір обраний для кращого захисту від високих температур і місячного пилу.

Останні новини:  На Хортиці знайшли стародавні татарські та європейські монети

Скафандр AxEMU зробили однорозмірним та гендерно нейтральним. Він оснащений сучасними системами підтримки життєдіяльності, ліхтарями, камерами, засобами зв’язку та моніторингу. Нова модель скафандра є більш безпечною, гнучкою та мобільною, ніж попередні версії. AxEMU розрахований на вісім годин перебування у відкритому космосі.

«Ми відкриваємо нову еру в освоєнні космосу, де партнерства обов’язкові для його комерціалізації. Вони створюють сильну, згуртовану команду, що дозволяє експертам галузі надавати передові технології, спеціалізовані продукти та послуги для стимулу інновацій. Вперше ми використовуємо досвід інших галузей, аби створити краще рішення для космосу», — заявив виконавчий віцепрезидент з позаатмосферної діяльності Axiom Space Рассел Ралстон.

Нагадаємо, 12 вересня відбувся перший в історії вихід астронавтів-аматорів у відкритий космос. Ця подія стала частиною місії Polaris Dawn, яка стартувала на навколоземну орбіту за допомогою ракети SpaceX Falcon 9.

Останні новини:  Генетики з’ясували, звідки з’явилися японці