Нова пожежно-рятувальна станція в ФРН згоріла через відсутність пожежної сигналізації

Сьогодні,   17:00    374

Пожежна станція міста Штадталлендорф, яка почала роботу менш ніж рік тому, вигоріла вщент через пожежу. На об’єкті, як виявилось, не було пожежної сигналізації, пише Euronews.

За даними місцевих ЗМІ, вогонь на станції спалахнув рано вранці 16 жовтня. Полум’я знищило склад з обладнанням та майже дюжину машин «швидкої». Збитки оцінюються в 20 до 24 мільйонів євро. Працівники не постраждали.

Останні новини:  Мережі насмішили коти-сфінкси, які жадібно поїдають огірки

Місцева влада пояснила, що експерти вважали встановлення пожежної сигналізації непотрібним.

Пожежа виникла через займання одного з автомобілів швидкої допомоги, що належить пожежній частині. А авто були літій-іонні батареї.

Голова Асоціації державних пожежних бригад землі Гессен Норберт Фішер заявив, що ця подія має стати уроком для інших пожежних станцій. Особливо враховуючи те, що зазвичай на таких об’єктах багато різної техніки та акумуляторів, мало б сенс оснастити їх системами пожежної сигналізації.

«Ця пожежа поширювалася з запаморочливою швидкістю», — додав він.

Останні новини:  Поліцейські привезли замовлення замість арештованого кур'єра: курйозне відео

Нагадаємо, минулого тижня російські окупанти завдали авіаудару по пожежно-рятувальній частині в місті Костянтинівка, що на Донеччині. Внаслідок обстрілу майже всі вікна та двері будівлі були вибиті, а покрівля і ворота гаража отримали серйозні пошкодження.