Миколаївські морпіхи викликали вогонь на себе, прикриваючи відхід поранених у Курській області (відео)

Вчора,   22:31    576

Під час боїв у Курській області морпіхи 36-ї бригади потрапили в оточення та викликали вогонь на себе, щоб прикрити відхід поранених.

Відео про це розміщено на сторінках бригади у соцмережах.

-У нас було завдання зайняти точку, щоб прикрити відхід поранених бійців, які були у цьому населеному пункті до нас, – розповідає морпіх Дмитро.

-Нас підбили, ми зайняли кругову оборону, нас обстрілювали міномети. Але ми таки дійшли до точки, — доповнює Юрій.

Останні новини:  У Слов’янську піротехніки ДСНС виявили й знищили артилерійський снаряд та ручну осколкову гранату Ф-1 (відео)

Після прибуття наші бійці провели розвідку боєм та зайняли рубежі.

Стрілянина велася з різних напрямків, але українські морпіхи близько до себе росіян не підпускали. Однак потім прибула ворожа техніка, і бійці, судячи з того, що стрілянина по ним велася одразу з усіх напрямків, усвідомили, що знаходяться в оточенні. Незважаючи на це, морпіхи продовжували тримати оборону — «крили, як положено, ніхто не розгубився».

Останні новини:  ЗСУ збили «шахед» із раритетного кулемета (відео)

-Ми розуміли, що шансів у нас мало вийти, але продовжували, — бійці ЗСУ розповідають, що росіяни підійшли дуже близько, і було ухвалено колективне рішення: у полон не здаватися, а викликати вогонь на себе.

Відповідаючи на запитання про те, які думки були на той момент, хлопці кажуть, що «часу не було думати, треба було діяти», але при цьому «дуже хотілося курити».

Останні новини:  Салют за $50 млн — на Півдні яскраво знищили російський ЗРК (ВІДЕО)

На допомогу прийшла наша артилерія — чітко згідно з координатами по ворогові вдарили дві касетні ракети.

В результаті морпіхи, скориставшись моментом розгубленості росіян, вийшли з будівлі, в якій перебували в оточенні та дійшли до точки евакуації, доставивши поранених.

-Ми не могли повірити, що ми це зробили, — зізнаються вони.

При цьому додають, що насправді дуже втомилися: «Хочеться тиші. Зняти цей камуфляж, одягти джинси, кепочку. Піти на пляж».