McLaren представила флагманський гіперкар W1

Сьогодні,   08:21    344

Компанія McLaren представила новий флагманський гіперкар W1, який став третьою моделлю в історії марки з одиницею в індексі після F1 і P1. Це задньопривідна модель з гібридною силовою установкою на базі нового чотирилітрового V8, її сумарна потужність складає 1275 л. (1340 Нм). Про це повідомляє Borg.expert.

Гіперкар вагою 1,4 тонни здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,7 секунди, до другої – за 5,8 секунди, а до третьої – за 12,8 секунди.

Максимальна швидкість обмежена на позначці 350 км/год. Потужні гальма дозволяють новинці зупинитися зі 100 км/год за 29 метрів.

У силовій установці застосовані технології, що застосовуються на автомобілях з гоночних чемпіонатів IndyCar та Формула 1. Двигун здатний розкручуватись до 9200 об/хв. У компанії заявляють, що V8 має найвищу питому потужність серед усіх двигунів McLaren – 233 к.с. з літра робочого об’єму.

Іншими особливостями McLaren W1 стали виконані за принципом «крила чайки» двері (які також виконують роль порогів та передніх крил), днище з граунд-ефектом та активне заднє антикрило із системою DRS (Drag Reduction System).

Останні новини:  Ніколи не говоріть ці чотири фрази на СТО: порада водіям від автомеханіка

У боротьбі за зменшення ваги навіть сонцезахисні козирки виконані з карбону, а від багажного відділення було вирішено відмовитись.

Загалом McLaren випустить 399 екземплярів W1, і всі вони вже розпродані. При цьому стартова ціна гіперкара складає $2,1 млн.


newsauto.com.ua