Китай представив скафандр для місячної місії

Сьогодні,   18:30    145

Китай уперше представив новий високотехнологічний скафандр для місячної місії, запланованої до 2030 року.

Китайське космічне агентство продемонструвало легкий скафандр червоно-білого кольору, оснащений низкою спеціальних функцій. Серед них – камери, здатні вести фільмування як великим планом, так і на далекій відстані. Презентація відбулася на Форумі космічних технологій у південно-західному Китаї, повідомляє South China Morning Post.

Останні новини:  У НАСА спрогнозували наслідки ядерного вибуху у космосі

Дизайн скафандра натхненний китайською культурою. Червоні смуги на верхній частині нагадують стрічки «летючих апсар» з мистецтва Дуньхуана, а на нижній частині – язики полум’я під час запуску ракети. Таке оформлення покликане символізувати баланс між силою і витонченістю.

Китайський скафандр для місячної місії
Xinhua

Скафандр розроблявся чотири роки й призначений для захисту астронавтів під час позакорабельної діяльності в суворих місячних умовах. Він оснащений захисними рукавичками для точних рухів і колінними суглобами для зручного пересування в умовах низької гравітації. Панорамний антибліковий візор і консоль зв’язку з відеокамерою забезпечать астронавтам комфортну роботу на поверхні Місяця.




Китайське космічне агентство оголосило конкурс на найкращу назву для нового місячного скафандра. Вона має відображати як традиційну китайську культуру, так і сучасні технології.

Останні новини:  Вчені з’ясували, чи брали участь елітні жінки мая у війнах