Aston Martin відкликає понад тисячу автомобілів. Вони можуть загорітися

Сьогодні,   13:31    145
Aston Martin відкликає понад тисячу автомобілів. Вони можуть загорітися Martin отзывает больше тысячи автомобилей. Они могут загореться

У ремонт запрошують власників 1,1 тисячі Vantage, DB12 і DBX 2024 і 2025 модельного року. З’ясувалося, що у машин є небезпечний дефект: шланг масляного радіатора може лопнути, що призведе до загоряння. Поки що сервісна акція зачіпає тільки автомобілі, продані в США. Але, за даними сайту Carscoops, проблема може виявитися актуальною ще для кількох тисяч машин в інших країнах.

Останні новини:  Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою

Під відкликання в США потрапили 40 спорткарів Aston Martin Vantage, 719 супертурерів DB12 і 336 кросоверів DBX 707. У масляної магістралі на проблемних машинах стінки нерівномірної товщини. У результаті експлуатації з високими температурами і пульсацією рідини шлаг може розірватися в тонкому місці. Витік моторного мастила призведе до зупинки або клину двигуна, а в найгіршому випадку, якщо воно потрапить на гарячі елементи, – до загоряння.

Aston Martin знає про дефект із квітня. Тоді компанія отримала повідомлення про шланг, що лопнув, на DBX 707 і почала розслідування. Влітку деталь, що порвалася, виявили вже на трьох DB12. Тоді ж, як пише Carscoops, виробник виявив дефект на виробництві та скоригував процес. Про пов’язані з проблемою травми, аварії та загоряння поки що не повідомлялося.

Останні новини:  Нова модель Toyota б’є рекорди з продажів


nnews.com.ua