Археологи розкопали в Італії останки багатого давньоримського села

Вчора,   18:30    222

Співробітники Геттінгенського університету розкопали в південно-східній частині Сицилії руїни розкішного давньоримського села. Вони були знайдені у передмісті Віццині.

Під час дослідження села, яке датується 2-4 століттями н.е., вчені натрапили на будинок, підлога якого викладена мозаїкою. Загальна площа поселення складає 15 га. Розкопками на Сицилії керує професор Йоганнес Бергеман. Знайдені археологами артефакти свідчать, що у поселенні жили досить заможні люди. Вони були оточені фонтанами, колонами та розкішною керамікою Terra Sigillata.

Останні новини:  Вчені знайшли можливе рішення для зберігання парникових газів у глибинах океану

Бергеманн назвав знайдене поселення важливим археологічним відкриттям, яке підтверджує римський вплив на Сицилію та наявність торгових зв’язків між островом та іншими регіонами імперії. Такі поселення існували лише кілька століть. Незважаючи на це, вони відіграли значну роль у сільському господарстві та економіці Стародавнього Риму.

Останні новини:  Угорський вчений довів, що коти – це майже рідина, що усвідомлює своє тіло

Результати дослідження було оприлюднено у ратуші Віцині 16 жовтня 2024 року. Більш детальну презентацію вчені пообіцяли провести в Геттінгенському університеті 3 лютого 2025 року.