9 фраз, які роблять вас невпевненими у собі

Сьогодні,   19:58    177


Впевненість у собі має ключове значення в нашому житті. Якщо ж відчуваєте, що вам явно не вистачає, можливо, пора задуматися над тим, що і як ви говорите. Чи знаєте ви про те, що існують фрази, які буквально вбивають нашу впевненість?

Не всі люди однакові. Деякі — більш товстошкірі, і їх впевненість в собі — кулею не проб’єш. А є ті, кому доводиться постійно боротися з собою.

Річ у тім, що коли ви відчуваєте себе невпевненими, то розум буде тільки підживлювати це почуття. Особливо шкідливими в цьому питанні є деякі слова і фрази. Якщо не боротися з ними — вони вас просто зруйнують.

Якщо якісь з перерахованих тверджень раз за разом прослизають у вашій мові або думках — влаштуйте їм війну. Намагайтеся замінити їх іншими словами, більш впевненими. І ви відразу ж відчуєте себе зовсім по-іншому: людиною, яка вірить у себе і знає, що у неї все вийде.

«Чому це сталося зі мною?»

Всі ми вимовляємо подібне або, принаймні, іноді відчуваємо чи відчували. Але ця думка — вкрай руйнівна. Крім того, що вона звучить сумно і погано, існує ще один аспект. Ми намагаємося переконати себе, що є особливими — вільними від законів Всесвіту, які поширюються абсолютно на всіх.

Останні новини:  Дієтолог розповіла як худнути і не голодувати

Коли ви відчуваєте себе частиною Космосу, то вірите у свою здатність долати труднощі і випробування. Ви розумієте, що жодна проблема не є сильнішою за вас. Ви все зможете, у вас все вийде.

Спробуйте замінити цю шкідливу фразу іншою: «Я це переживу». Адже ніщо в цьому світі не триває вічно. Все проходить, і погане — так само.

«Я не можу»

Це найфатальніша думка з усіх існуючих. Якщо хочете придбати впевненість у собі — назавжди викреслюйте її зі свого лексикону. Просто забороніть собі її використовувати. Тому, що коли ви вимовляєте ці слова, то свідомо відмовляєтеся від опору і боротьби.

Спробуйте сказати по-іншому: «Я зроблю все можливе». Або ж, якщо вже зовсім важко: «Я можу попросити про допомогу, і ми впораємося з ситуацією».

«Я припускаю»

Якщо ви не хочете, щоб вас сприймали нерішучою і боязкою людиною, намагайтеся ніколи не вживати цю фразу. Будьте відкритими та готовими нести відповідальність за свої слова. Замість цього скажіть: «Я знаю». Або: «Я думаю, я вірю, я впевнений».




«Я не буду»

Останні новини:  Як розбити яйце, щоб жовток залишився цілим

Коли ви вимовляєте фразу «Я не буду», то не залишаєте навіть найменшої можливості для навчання, росту або розвитку. Ці слова несуть один лише негатив. Замість цього скажіть: «Я буду».

«Я ніколи»

Подібну фразу часто використовують при захисті. Наприклад, «Я ніколи не читав нічого подібного». Чи означає це, що цієї інформації не було? Аж ніяк. Чи ви стверджуєте: «Я ніколи не затримуюся». Як ви можете розписатися за все своє життя на десятиліття вперед? Адже обставини бувають різними. У будь-якому випадку виглядаєте ви невпевненою у собі людиною. Тому замість цього скажіть: «Я не пам’ятаю» або «Я намагатимуся ніколи не запізнюватися».

«Я міг би»

Якщо деякі слова виглядають просто негнучкими (наприклад, «Я ніколи не запізнююсь»), то ця фраза є надто пасивною та упередженою. Замість цього використовуйте слова, які продемонструють по-справжньому вдумливий підхід.

Наприклад, «Я розглядаю» або «Я вирішую».

«Я зазнав невдачі»

Якщо ви зациклюєтесь на невдачі, прокручуючи в який раз всі її негативні аспекти, то можете забути про впевненість у собі.

Останні новини:  Що повинна зробити дівчина до того, як скріпити свої стосунки шлюбом

Запам’ятайте: невдача — це наш найбільший учитель життя. Тому замість цього скажіть: «Я намагався» або «Я навчився».

«Я здаюся»

Існують слова, які звучать більш трагічно і приречено? Вони як би підкреслюють, що ви ліниві і просто не хочете працювати і продовжувати боротьбу.

Замість цього скажіть: «Я зробив усе, що міг на даний момент, але обов’язково спробую ще раз і ще раз».

«Це досить добре»

Посередність. Задовольнятися малим. Ось що означає ця фраза. Вона свідчить не лише про те, що ви не впевнені в собі, але готові опустити свої вимоги і стандарти вже «нижче плінтуса». Не робіть так ніколи, якщо хочете чогось досягти в житті і бути щасливими.

Замість цього скажіть: «Давайте зробимо це краще за всіх».

Вся річ у тім, що наші слова визначають те, як нас сприймають оточуючі. А те, що ви говорите собі, визначає ваші поведінку і почуття. Тому уважно прислухайтеся до того, що говорите іншим людям і собі, щоб вчасно скорегувати лінію поведінки і набути впевненості.


woman24.kyiv.ua