Виявляється, що гаряча вода розтоплює жир, який згодом залишається всередині труб. Після кількох разів проблеми значної не буде, але якщо так робити постійно, то це призведе до серйозних проблем, оскільки жиру в трубах буде занадто багато. До нього прилипатиме всіляка їжа, а згодом вони заб’ються, тож сантехніку доведеться лагодити.

Останні новини:  Перевірені способи чищення квартири від запаху сечі тварин

Якщо ж мити сковорідку холодною водою, то це призведе до затвердіння жиру, а його частинки легко будуть проходити крізь труби, втім холодна вода не справляється з відмиванням жиру, тому помити сковорідку при низькій температурі протічної води не вдасться.

Щоб не переживати про те, що жир попаде в труби, його спочатку треба витерти паперовим рушником чи алюмінієвою фольгою, яка добре знімає шар жиру. Вже після цього можна мити сковорідку у воді, але все ж таки краще обирайте прохолодну воду.

Останні новини:  5 помилок у догляді, які зіпсують колір обличчя

Як мити жирні сковорідки

Якщо ви будете правильно мити сковорідки, то зможете їх підтримувати в хорошому стані тривалий період. Після приготування їжі ваша сковорідка має повністю висохнути, а вже далі можна приступати до її миття. Тут треба розуміти, що для сантехніки саме гарячий жир є небезпечним.

Після того, як сковорідка стане холодною, помийте її водою з миючим засобом, який забере увесь її жир та добре відчистить. У тих випадках, коли жирна пляма дуже стійка, то можете використати харчову соду як м’який абразив. Звичайна сода здатна видалити жирові відкладення та не пошкодити поверхню сковорідки.

Останні новини:  Яку зачіску зробити на коротке волосся: 3 найкращі ідеї на кожен день

Втім содою не можна мити алюмінієвий чи керамічний посуд, скільки її абразивні часточки можуть пошкодити матеріал.