Якою буде погода в Україні у вересні: прогноз на місяць

02.09.2024   10:22    447


Вересень — перехідний місяць від літа до осені, що характеризується поступовим зниженням температури та послабленням грозової активності. Про це повідомляє “Укргідрометцентр”.

У вересні 2024 року очікується, що середня місячна температура повітря по Україні становитиме 15-20°C, а в Карпатах — 13-14°C. Це на 2°C вище за багаторічну норму, що свідчить про тепліший, ніж звичайно, початок осені.

Найнижчі температури, як правило, спостерігаються в гірських районах, де середня температура становитиме 9-15°C. Абсолютний мінімум температури повітря може сягати від -1 до -7°C у різних регіонах, а на півдні Херсонської та Запорізької областей — близько 0-1°C. В Криму мінімальна температура може досягати 5,5°C тепла.

Останні новини:  В Україні деякі виші більше не будуть навчати юристів: деталі

Абсолютний максимум температури в цей період може становити від 33 до 38,8°C, а в гірських районах — 24-32°C.

Щодо опадів, місячна кількість опадів очікується в межах 37-76 мм, що відповідає нормі для цього періоду. У Карпатах очікується дещо більше опадів — до 97-111 мм, що також перебуває в межах норми. Найбільша кількість опадів традиційно випадає на Прикарпатті, Закарпатті та у високогір’ї Карпат, де можливі опади до 130 мм.

Останні новини:  Черговий великий обмін: Додому з російського полону повернулося 103 українці

Заморозки в повітрі можуть бути відзначені у другій та третій декадах вересня, а в Карпатах та окремих північних і центральних областях (Чернігівська, Сумська, Черкаська, Кіровоградська) — навіть у першій декаді місяця.

Вересень обіцяє бути м’яким і теплим, з помірною кількістю опадів, що створює комфортні умови для завершення сезону відпочинку та підготовки до осінніх робіт.

Останні новини:  В Україну на вихідних насувається циклон Anett: прогноз синоптика


chasdiy.org