Як зберегти болгарський перець восени

Сьогодні,   14:23    213

Після збору болгарський перець важливо правильно зберігати, аби подовжити терміни його лежкості. Ділимось основними трюками та секретами від знавців у цій справі.

Як зберігати болгарський перець восени

Болгарський перець – найпопулярніша культура серед любителів вирощувати овочі на власній грядці. Цю рослину можна їсти і свіжою, і додавати в салати, і готувати з неї гарячі страви, і фарширувати, і навіть консервувати – способів неймовірно багато.

Останні новини:  Осіння обробка яблуні від шкідників, які заховалися до наступного року

Як зберігати болгарський перець

До того ж такий овоч є доволі смачним, а також корисним завдяки вмісту в ньому вітамінів і фолієвої кислоти, каротину. Втім, для того, аби мати змогу насолоджуватись овочем протягом цілого року, потрібно знати про правила та способи зберігання культури. Розповідаємо детально.

Вже наближається фінальний збір врожаю болгарського перцю. Цей факт означає, що зараз саме той час, коли потрібно подумати про спосіб зберігання зібраних плодів. Експерти радять підійти з особливою відповідальністю до теми, адже овоч має властивість швидко псуватись.

Найкращими у питанні зберігання є зелені плоди. Тим часом червоні та білі перці зберігаються значно менше. Також культуру не можна зберігати по сусідству з томатами та огірками, адже вони можуть негативно впливати на лежкість одне одного.

Останні новини:  Дачники та садівники починають підготовку смородини до наступного садово-городнього періоду восени
Експерти порадили надійний спосіб зберігання зібраного з грядок болгарського перцю в домашніх умовахЕксперти порадили надійний спосіб зберігання зібраного з грядок болгарського перцю в домашніх умовах

Для того, аби болгарський перець залишався свіжим не менш як три місяці поспіль, його потрібно добре помити та висушити, а потім правильним чином упакувати. Для цього потрібно дістати поліетиленові пакети та пакунок паперових серветок.




Спочатку потрібно покласти в мішок декілька плодів болгарського перцю. Після цього загорніть навпіл паперову серветку та покладіть її до овочів. Щільно зав’яжіть пакет та залиште його у прохолодному місці. Зробивши все за інструкцією, вам вдасться довго зберігати овочі свіжими.

Останні новини:  Навіщо обрізати флокси перед зимою і як правильно це робити


noviydoctor.com