Як українцям зареєструвати у Німеччині авто після 30 вересня 2024 року

15.09.2024   17:00    604

Усі автомобілі з українською реєстрацією мають бути зареєстровані в німецьких реєстраційних органах, передають українські ТГ-канали в Німеччині.

Ця вимога Міністерства транспорту Німеччини (BMDV), погоджена з федеральними землями, регулює перебування транспортних засобів у країні, інформує СоцПортал.

Які документи потрібні для реєстрації?

  1. Документ, що засвідчує особу. Важливо, щоб ім’я та прізвище були написані латинськими літерами. Приймається тільки фізична копія документа, цифрові версії не допускаються.
  2. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки. Ці документи також мають бути у фізичній формі. Цифрові версії не приймаються.
  3. Технічна документація автомобіля. Це може бути дозвіл на транспортний засіб відповідно до § 21 Положення про ліцензування дорожнього руху (StVZO) або сертифікат відповідності ЄС (CoC). Також обов’язковий загальний техогляд згідно з § 29 StVZO.
  4. Підтвердження страхування. Для реєстрації необхідний eVB-код. Зелена карта або прикордонне страхування не підходять, оскільки вони діють тільки для міжнародних перевезень.
  5. Доручення на прямий дебет SEPA. Необхідно надати дані банківського рахунку (IBAN і BIC). Якщо рахунок належить іншій особі, потрібна її письмова згода.Документ, що засвідчує особу. Важливо, щоб ім’я та прізвище були написані латинськими літерами. Приймається тільки фізична копія документа, цифрові версії не допускаються.Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки. Ці документи також мають бути у фізичній формі. Цифрові версії не приймаються.Технічна документація автомобіля. Це може бути дозвіл на транспортний засіб відповідно до § 21 Положення про ліцензування дорожнього руху (StVZO) або сертифікат відповідності ЄС (CoC). Також обов’язковий загальний техогляд згідно з § 29 StVZO.Підтвердження страхування. Для реєстрації необхідний eVB-код. Зелена карта або прикордонне страхування не підходять, оскільки вони діють тільки для міжнародних перевезень.Доручення на прямий дебет SEPA. Необхідно надати дані банківського рахунку (IBAN і BIC). Якщо рахунок належить іншій особі, потрібна її письмова згода.



    Ця процедура обов’язкова для всіх, хто планує залишатися в Німеччині на тривалий термін. Пам’ятайте, що цифрові копії документів не приймаються, тому переконайтеся, що у вас є всі оригінальні паперові документи.

    Куди звертатися?

    Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до місцевого органу реєстрації транспортних засобів (Straßenverkehrsamt).


newsauto.com.ua

Останні новини:  В Україні одна камера автофіксації “заробила” понад 18 млн грн: подробиці