Як почистити килим з довгим ворсом: йому потрібен особливий догляд

12.09.2024   00:20    354

Килимок з довгим ворсом, також званий шеггі, дарує тепло та затишок вашому інтер’єру. Але його очищення іноді може бути складним. На відміну від коротковорсового килима, він вимагає трохи більше часу, догляду та вправності, щоб зберегти його вигляд.

Про те, як почистити довговорсовий килим і як за ним доглядати, розповіли експерти видання Sante+.

Чому килими з довгим ворсом вимагають особливого догляду?

Килим шеггі вимагає особливого догляду та більшої уваги, щоб його м’якість і блиск збереглися надовго. Довгі волокна килима затримують бруд, а пил легше осідає на довгому ворсі килима. Гарна новина: почистити ворс не так вже й складно.

Що потрібно знати, перш ніж почати чистити килими з високим ворсом

Перш ніж почистити килим з високим ворсом, важливо врахувати деякі фактори:

  • Килими шеггі можуть бути виготовлені з волокон різної довжини, часто з різних матеріалів, таких як вовна, шкіра, синтетичні волокна та інші.
  • Вони можуть мати густу, шовковисту або ткану структуру.
Останні новини:  Речі, які власноруч легко перетворити на стильні аксесуари для дому

Таким чином, відповідний метод чищення значною мірою залежить від цих характеристик, щоб уникнути пошкодження волокон килима.

По килиму з високим ворсом завжди приємно ходити. Його пухнасті волокна приносять комфорт і заспокоєння, у вітальні або спальні створюється затишна атмосфера. Окрім м’якості та пухнастості, килимок шеггі довговічний. Тому є багато причин, щоб піклуватися про нього та підтримувати його в гарному стані.

Як видалити плями та пил з килима шеггі

Завдяки довгому ворсу рекомендується уникати надлишку води під час чищення килимів шеггі. Під час прання можна пошкодити його волокна. Тому перевага надається хімчистці.

Останні новини:  Як зберігати прикраси вдома: 3 найкращі дизайнерські рішення

В домашніх умовах харчова сода є ключовим інгредієнтом, який врятує ситуацію для безпечного чищення та збереження зовнішнього вигляду вашого килима. Для цього потрібно посипати забруднення на килимі або весь килим содою і залишити на кілька годин.

Вам буде зручніше, якщо ви розмістите килимок вертикально — бруд легше падатиме на землю.

Після цього видаліть харчову соду з килима за допомогою м’якої щітки або пилососа. Цей процес усуває кліщів і неприємні запахи, а також освіжає та надає блиск волокнам килима.




Повісьте килим на відкрите повітря на день, але не на сонці. Струсіть його ще раз, щоб видалити сміття та залишки соди.

Прання

На вашому килимі шеггі є плями? Їх завжди можна очистити водою, але в економформаті.

Останні новини:  П'ять найкращих способів відмити пластикове підвіконня

Спочатку віником, щіткою або пилососом слід видалити з килима пил і сміття. Підвішуємо килим так, щоб він був на протязі і добре провітрювався.

Переходимо до зволоження килима або тільки оброблюваної ділянки, уникаючи надлишку води. Для цього використовуємо щітку або губку, змочену у засобі для чищення: у мисці змішуємо 1 столову ложку нашатирного спирту, 1 столову ложку рідкого мила та 250 мл води, і обережно потираємо плями.

Чистою губкою, змоченою у воді, промиваємо поверхню або оброблені ділянки, доки не буде видалено залишки мила. Після цього килиму даємо висохнути на повітрі.

Поради з догляду за килимами шеггі

Використовуйте спеціальні щітки-граблі, призначені для видалення бруду та шерсті домашніх тварин.

Для видалення пилу краще використовувати наконечник пилососа, а не щітку, яка може пошкодити волокна.






1111529