Як і коли поливати кактуси: основні заповіді досвідчених квітникарів

Сьогодні,   12:15    140


Кактуси улюблені багатьма за їх невибагливий характер та витривалість. Але все ж таки думка про те, що ці рослини не потребують взагалі ні якого догляду – вкрай помилкові.

Як і інші кімнатні рослини, кактуси як мінімум потребують поливу.

Для зволоження ґрунту в горщиках з колючими рослинами підходить звичайна вода з-під крана, яка відстоювалася щонайменше добу або була профільтрована.

Останні новини:  Чим раніше посадите хвойні, тим краще: рослини швидше адаптуються

Використовувати жорстку воду небажано – виправити ситуацію можна кип’ятінням або додаванням кількох крапель оцтової кислоти.

Відповіді питанням, як часто слід поливати кактуси, немає. Частота поливів пов’язана зі станом рослини, температурою повітря та вологістю в приміщенні, а також кількістю сонячного світла.

Якщо говорити про осінь, необхідно зазначити, що регулярність процедури варто поступово знижувати. Особливо актуально це правило для тих екземплярів, яким належить перезимувати в прохолодному приміщенні, оскільки через занадто часті поливи стовбур кактуса може бути деформований.

З приходом вересня поливи проводять вранці – так волога випарується протягом дня, що запобігатиме можливому загниванню коріння.

Останні новини:  Як реанімувати орхідею з загиблим корінням: поради квітникарям

При зволоженні докладіть всіх зусиль, щоб рідина не потрапила на стебло, воду слід лити біля краю горщика, переконавшись, що земля добре просохла.

Оптимальний варіант поливу – через піддон. Налийте в нього більше води, а через 10-20 хвилин злийте залишок. Важлива умова – наявність гарного дренажу у горщику, щоб вода не застоювалася.

Останні новини:  Три причини не залишати клематис без вкриття на зиму


lady.kyiv.ua