В Україні припускають обвал гривні: експерти пояснили, продавати чи купувати долар зараз

Сьогодні,   09:42    231


Інформація про подальшу девальвацію гривні сколихнула валютний ринок. Експерти пояснили, чи варто купувати валюту, чи все ж краще її продавати.

“Валютні депозити бізнес-структур досягли нового історичного максимуму – 10,47 млрд дол. Здається, що бізнес переводиться у валюту перед можливою девальвацією. Обсяг гривневих депозитів населення, навпаки, в серпні зріс на 0,6% до 750,85 млрд грн. Валютні депозити фізосіб зростають ще швидше. Курс відносно вигідний, і це, думаю, правильно”, – заявив фінансовий аналітик Андрій Шевчишин у коментарі ТСН.

Останні новини:  Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії: це погані новини для Путіна, – Politico

На думку члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, хоч і розглядають імовірну девальвацію гривні, але знімати достроково кошти і купувати валюту теж не варто.

“Вкладникам не потрібно достроково, до закінчення договору з банком, знімати кошти за депозитами і купувати валюту – втратите відсотки і не заробите на зростанні курсу”, – пояснив експерт.

Останні новини:  Генсек НАТО: Авторитарні сили зближуються дедалі більше на тлі війни в Україні

Зі свого боку голова Секретаріату Ради підприємців при Кабміні економіст Андрій Забловський пропонує диверсифікувати заощадження.

“Можливо, є сенс придбати більше готівкових євро, а не доларів, тому що зарубіжні фінансові аналітики не виключають у 2025 році ослаблення долара щодо євро. Це може принести додатковий прибуток”, – зазначив Забловський.

При цьому всі експерти вважають, що продавати валюту без нагальної потреби недоцільно.

Останні новини:  Деякі союзники України вже почали обговорювати, як може завершитися війна, – Bloomberg


chasdiy.org