В Ізмаїльському районі дослідник знайшов косметичку античної модниці

10.09.2024   22:30    940

Давньогрецьку чи давньоримську косметичну приналежність серед допотопного каміння знайшов нещодавно в Кілії дослідник та краєзнавець Олег Курносов. Як завжди, любитель старовинних знахідок, розповів про це у Фейсбук, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Античні красуні перетирали в такому посуді черепашки, таким чином роблячи перламутрову пудру, яку потім наносили на віки .У давніх греків, римлян або слов’ян такий предмет мав свою назву. Один мій знайомий (зараз живе в Сумах) з Керчі (колишній Пантікопей – столиця Боспорського царства в давньогрецькі часи в Північному Причорномор’ї) знайшов там ідентичну річ, точно схожу на цю, але навіть із залишками перламутру. Коли я придивився, то на знайденій мною теж побачив невеличкий слід блиску. Тобто сумніву вже немає в тому, що жінки та дівчата які жили тут з давніх давен, окрім витонченої біжутерії використовували власноруч зроблену природну косметику», – зазначив дослідник.

За його словами, примітно те, що до того у цьому ж місці він знаходив декілька фібул (шпильок), намистину і бронзовий накісник, який жінки зазвичай вплітали в свої довгі коси.

«Тепер можно з легкістю уявити ту привабливу, довгокосу дівчину з античного міста, яка, прикрашаючи себе на цьому місці понад дві тисячі років тому, загубила свою улюблену косметичку», – додав Олег Курносов.

 

Останні новини:  У Польщі виявили рідкісний шолом кельтських народів





1111529