В Італії знайшли рідкісні срібні монети Римської республіки

14.09.2024   00:30    218

В Італії археологи під час розкопок на острові Пантеллерія, розташованому в Сицилійській протоці, знайшли скарб, що складався з 27 монет Римської республіки. Усі ці монети — срібні денарії, викарбувані в Римі у проміжку між 94 та 74 роками до нашої ери.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на The History Blog.

На давньому акрополі Сан-Марко та Санта-Тереза археологи знайшли колекцію срібних монет часів Римської республіки. Цей скарб було виявлено майже випадково, коли перші монети вимило дощем із ґрунту. Після цього вирішили провести повноцінні розкопки, які очолив Томас Шефер з Тюбінгенського університету.

Останні новини:  Вчені вікопали древні мумії з соляної копальні в Ірані: нові відкриття

Цікаво, що команда Шефера досліджує цей акрополь уже понад 25 років. У 2010 році вони знайшли схожий скарб із 107 римських денаріїв, викарбуваних у той самий період, що й нещодавно виявлені монети.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Археологи припускають, що нинішня знахідка може бути відсутньою частиною клада, знайденого 14 років тому. За словами Шефера, цей невеликий скарб, ймовірно, був схований під час піратського набігу на острів.

Останні новини:  Сучасні люди з’їдають дуже велику кількість пластику

У ті часи римляни вели боротьбу з піратами, але не змогли повністю подолати піратство. Пірати нападали як на торгові судна, так і на прибережні поселення, що змушувало мешканців ховати свої цінності.

Можливо, один із жителів острова Пантеллерія сховав свої заощадження, сподіваючись повернутися за ними після відходу піратів, але цього так і не сталося. Ймовірно, власник загинув або потрапив у полон.
Источник: https://www.planetanovosti.com/v-italii-znayshly-ridkisni-sribni-monety-rymskoi-respubliky

Останні новини:  Перші міста людства були не в Месопотамії, а в Україні, - дослідження





1111529