“Температура впаде на 3-6 градусів”: синоптик попередив про похолодання в Україні

17.09.2024   12:58    356


Поточного тижня погода в Україні буде теплою, переважно сухою та малохмарною. 

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог“.

За його даними, погода в нашій країні на найближчий тиждень визначатиметься впливом антициклонів.

У першій половині тижня виступ східноєвропейського антициклону забезпечить нам аномально теплу, подекуди спекотну погоду.

У другій половині тижня на нас вже впливатиме гребінь скандинавського антициклону з північного заходу, тому температура повітря знизиться на 3 – 6 °С, але опадів, як і раніше, не очікується“, – повідомив Кібальчич.

Останні новини:  У Броварах сталася автотроща за участю чотирьох машин (фото)

Лише місцями на півдні країни, за його словами, а також у західній частині на початку тижня можливі невеликі дощі, часом із грозами.

На Слобожанщині та місцями у центральних регіонах збережеться сильна посуха, а також надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки“, – попередив синоптик.

Погода 16 вересня

У понеділок, за даними Кібальчича, на більшій частині території країни буде сухо. Лише на крайньому заході, а також на Одещині та у Криму очікуються дощі, місцями з грозами. У південних, центральних та східних областях вдень пориви вітру сягатимуть 15 – 20 м/с. Температура повітря вдень +24…+29 °С, на Прикарпатті та Закарпатті +16…+21 °С.

Останні новини:  “Літо затрималося”: синоптикиня дала прогноз погоди на осінь

Погода 17 вересня

У вівторок в Україні без опадів. Лише вдень місцями у Криму, Одеській області та у Приазов’ї можливі невеликі дощі. Вітер східний, 7-12 м/с, а у східних та південних областях вдень окремі пориви сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, на півдні – до +21 °С. Вдень майже по всій Україні буде +24…+29 °С, тільки у Карпатах та на Закарпатті дещо свіжіше, +18…+23 °С.

Останні новини:  У четвер погода в Україні зміниться: прогноз на 19 вересня

Погода 18 вересня

У середу, за даними синоптика, у південних, а вдень також місцями у центральних та західних регіонах пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, на півдні окремі пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 °С, у центральних та південних областях до +21 °С. Вдень повітря прогріється до +23…+28 °С, на південному заході максимум до +18…+23 °С.





chasdiy.org