Прослужить роки: як правильно доглядати за кухонними дошками

13.09.2024   17:40    229

Кухонні дошки є незамінним елементом на кожній кухні, але їх догляд часто недооцінюють.

Щоб забезпечити тривалу службу та безпеку продуктів, важливо правильно чистити та дезінфікувати дошки після кожного використання.

Незалежно від матеріалу — дерево, пластик чи скло — кожен тип дошки потребує особливого підходу. Регулярне очищення, дотримання простих правил та правильне зберігання допоможуть уникнути розмноження бактерій і збережуть вашу кухонну дошку в ідеальному стані.

Останні новини:  Експерт назвав спосіб №1, щоб найкраще відбілити постільну білизну

Кухар o_gorodnik розповів у своєму блозі, як правильно доглядати за деревʼяними кухонними дошками, щоб вони слугували вам якомога довше.

Миття

Після кожного використання ретельно мийте дошку вручну м’яким мийним засобом і теплою водою. Уникайте її занурення у воду, щоб запобігти розбуханню та розтріскуванню деревини.

Сушіння

Одразу після миття витріть дошку чистим рушником і дайте їй просохнути на повітрі. Найкраще ставити дошку вертикально для циркуляції повітря.

Останні новини:  Щасливчики та невдахи-2024: яким знакам зодіаку пощастить у кінці року

Дезінфекція

Для дезінфекції та видалення запахів посипте дошку грубого мелення сіллю, а потім потріть поверхню половинкою лимона. Залиште все на кілька хвилин, потім змийте теплою водою та висушіть.

Періодично протирайте дошку розчином білого оцту, щоб знищити бактерії.

Маскування подряпин і плям

Для видалення плям та подряпин посипте дошку харчовою содою та потріть вологою губкою чи тканиною. Промийте та висушіть її.

Останні новини:  Ефективні поради допоможуть позбутися залежності від телефону

Якщо вам необхідно видалити старі плями на етапі натирання дошки сіллю та лимоном можете посипати ще содою і також потерти лимоном.