Восени додаю це в ґрунт, і шкідники оминають мій сад десятою дорогою

27.09.2024   17:12    508

Якщо не боротися з попелицею, можна забути про гарний врожай. Тому ми рекомендуємо не лише намагатися одразу позбутися шкідника, але й вживати профілактичних заходів.

Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Попелиця – це дуже небезпечний шкідник, який може з’явитися на будь-якій дачній ділянці. Вона живиться соком культурних рослин, скручуючи листя та пагони, зменшуючи врожай і нерідко призводячи до повної загибелі рослини, порушуючи процеси життєдіяльності та фотосинтезу.

Останні новини:  Набридлу фітофтору поборете навіки: диво-спосіб від фітофторозу на городі

До агротехнічної профілактики належить прибирання території біля посадок, збирання та усунення залишків рослинності, перекопування ґрунту, видалення бур’янів. Усі фрукти та ягоди, що впали, а також ті, що висять на гілках, потрібно прибрати. Також варто зібрати весь листовий опад і підгодувати дерева після обрізання гілок.

Азотні добрива зараз вносити не можна, тому ми радимо використати трохи сульфату калію або суперфосфату під кожен кущик – буквально по маленькій ложці, а під кожне дерево на ділянці – по столовій ложці. Якщо цього було недостатньо, і восени ви знайшли попелицю на рослинах, оцініть ситуацію: якщо її не дуже багато, то можна обійтися народними засобами без хімікатів.

Останні новини:  Найкраще підживлення для яблуні під зиму: наступного року буде великий урожай
Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Наприклад, можна обробити кущики золою – так само можна вчинити і з маленькими деревами. Окрім відлякування попелиці, зола ще й чудове добриво, що містить калій, кальцій, фосфор та понад десяток інших мікроелементів. Ви не тільки позбудетеся шкідника, але й підгодуєте рослину. Також можна збирати квіти чорнобривців після завершення їхнього цвітіння.




Заливаємо квіти гарячою водою, настоюємо протягом доби, додаємо до настою кілька ложок мила, усе ретельно перемішуємо й обприскуємо дерева та чагарники, де було виявлено попелицю. Цей засіб буде дуже ефективно відлякувати шкідника своїм запахом.

Останні новини:  Як позбутися лишайника на городі всього за 5 днів


noviydoctor.com