Найнебезпечніше пташеня у світі вилупилося в Англії

11.09.2024   21:00    2792

В англійському парку птахів Birdland вилупилося пташеня південного казуара – одного з найбільших і найгрізніших птахів у світі, які не літають. Це важлива подія для парку, адже тут намагалися розводити південних казуарів протягом 25 років…

Як повідомляє «УП.Життя», цей вид птахів вважають одним із найбільш небезпечних – він має гострі кігті завдовжки 10 сантиметрів, що нагадують кинджал, та сильні лапи. Окрім того, птах поводиться агресивно, коли йому загрожує небезпека. Відомо навіть про їхні напади на людей.

Останні новини:  Панда показала кілька бойових трюків і розсмішила сіті (ВІДЕО)

Новонароджене пташеня – лише четверте, що вилупилося в Європі у 2024 році.

Батьки маленького південного казуара – самець з «Авіфауни», великого парку птахів у Нідерландах, а самка – з німецького Франкфурта-на-Майні. Разом вони живуть у Birdland з 2012 року.

«Протягом багатьох років наша команда доклала чимало зусиль. Це все було варте того, щоб побачити дивовижне пташеня рудого кольору, яке досліджує світ під пильним наглядом батька», – сказав директор Birdland Алістер Кін.

Останні новини:  Олень, що з'явився в магазин, налякав покупців і злякався сам (ВІДЕО)

За його словами, самець упродовж двох місяців висиджує яйця і доглядає за пташенятами. Це рідкісний випадок у тваринному світі. Саме самець веде їх до місць годівлі. Він захищає дитинчат і навчає їх виживати у цьому світі. Вони залишаються з батьком допоки їм не виповниться 16 місяців.

Південні казуари не вміють літати. Проте вони чудові «бігуни» і здатні розвивати швидкість до понад 80 кілометрів за годину та стрибати до 2 метрів у довжину.

Останні новини:  Друзі здійснили шестиденну велоподорож країною голяка

Ці птахи мешкають у тропічних лісах Індонезії, Австралії та Папуа-Нової Гвінеї. Однак вирубка лісів та людська діяльність загрожує їхній здатності вижити.






1111529