Медики вказали на ознаки деменції, які багато хто не розпізнає

14.09.2024   22:00    1405

Ознаки деменції нерідко сприймаються як прояв старіння – наприклад, в розвитку недоумства можуть вказувати погіршення уваги і пам’яті.

Розвиток деменції руйнівним чином позначається на пам’яті, розумових процесах. З огляду на це важливо звертати увагу на те, як може погіршуватися робота мозку. При деменції швидкість розумових реакцій та здатність запам’ятовувати нову інформацію суттєво знижуються.

Останні новини:  Невеликі крововиливи під нігтями назвали симптомом небезпечної хвороби

«На старості досить часто погіршуються увага та пам’ять, але серйозні порушення можуть бути пов’язані з розвитком деменції», – про це розповіла доктор медицини Ванесса Льюїс.

З точки зору неврологів, показником доброго здоров’я мозку у людей похилого віку є їх здатність самостійно займатися повсякденними справами. При деменції те, що відбувається згасання інтелектуальних здібностей відключає цю функцію.

Останні новини:  Як приготувати смачні деруни “по-французьки”

Медики вказали на ознаки деменції, яких багато хто не розпізнає протягом довгого часу, сприймаючи їх за прояви старості.

Втрата можливості орієнтуватися. За словами лікарів, насторожують випадки, коли люди починають плутатися в добре відомих їм місцях, де вони неодноразово бували.

Питання, що повторюються. При неодноразово поставлених однакових питаннях за короткий час теж можна запідозрити розвиток деменції.

Останні новини:  Лікар розповіла, дефіцит яких вітамінів викликає потяг до солодкого

Характер та поведінка. Неврологи також радять звертати увагу на різкі зміни у натурі, звичках людини. Якщо, наприклад, він був товариським, але раптом перетворився на інтроверта, став нелюдимим, причина може ховатися в деменції.






Advertisment ad adsense adlogger