До чого може призвести поїдання зіпсованого хліба з цвіллю

Вчора,   22:31    148


Онколог попередив про небезпеку споживання продуктів після видалення з них слідів плісняви.

Онколог повідомив, що деякі харчові звички можуть згубно позначатися на здоров’ї та сприяти розвитку раку. Однією з них є вживання залежалих продуктів, що довго зберігаються в холодильнику. Лікар назвав шкідливою манеру відправляти холодильник хліб і зберігати його протягом тижнів, а також порадивши не закуповуватися на користь іншими продуктами, такими, наприклад, як овочі та сир.

Останні новини:  Чим небезпечні сухофрукти для здоров’я

Також лікар звернув увагу на небезпеку поїдання зіпсованих цвіллю продуктів.

«Якщо на хлібі чи сирній скоринці злегка виступила пліснява, ми обрізаємо по зіпсованому краєчку і далі використовуємо продукт. Робити так не можна», – поінформував лікар.

За словами онколога, вживання в їжу зіпсованого хліба не веде безпосередньо до виникнення раку, проте його наслідки знижуватимуть імунітет, підвищуватимуть ризик отруєння організму. У зв’язку з цим може розвинутись злоякісний процес.

Останні новини:  На скільки років скорочує життя одна безсонна ніч

«Грибочок, що утворився, на продукті вкрай токсичний, він буває небезпечнішим від багатьох отрут», – підкреслив лікар.

Він зазначив, що навіть смаження не допомагає врятувати зворушені цвіллю продукти. Потрібно дотримуватися одного правила: продукти, що починають псуватися, не повинні вживатися в жодному вигляді, констатував лікар.


ua-novosti.info