Ці сім овочів уповільнять старіння та зменшать запалення

Вчора,   09:31    1253

Запалення в організмі з часом може стати хронічним. І в цьому випадку у вас можуть розвинутись хвороби серця, артрит, цукровий діабет, хвороба Альцгеймера, деякі різновиди раку. Крім того, хронічне запалення здатне прискорити процес старіння. Перешкодити цьому можуть певні продукти.

Експерти-дієтологи перерахували овочі, які найкраще допомагають впоратися із запаленням та сповільнити старіння.

Морква. У ній у будь-якому вигляді міститься багато поживних речовин. Входить до складу моркви бета-каротин, який потрібен для утворення вітаміну А. При цьому відомо, що вітамін А підтримує стан шкіри та кісток, особливо з віком, має протизапальний ефект.

Останні новини:  Вчені довели користь імбиру для імунітету

Болгарський перець. Це універсальний овоч, який ви можете їсти у свіжому вигляді або додати до якоїсь страви. Багатий такий перець вітамінами А та С, які вважаються натуральними антиоксидантами. Завдяки високому рівню антиоксидантів болгарський перець має протизапальні властивості.

Броколі. У дослідженні, опублікованому в Clinical Nutrition, зазначається, що паростки брокколі можуть знижувати маркери запалення – С-реактивні білки. У цій капусті багато природних сульфурофанів антиоксидантів, а також кальцію, клітковини, води.

Останні новини:  Доведено, що ці продукти мають «прямий зв’язок» із раком — і це не м’ясо

Картопля. Відомо, що біла картопля зменшує запалення, знижує кров’яний тиск та рівень холестерину. Дослідження показують, що знизити рівень запалення та біль, особливо у людей з ревматоїдним артритом, може калій. Позитивно впливає запалення також клітковина.

Листові зелені. Це шпинат, рукола, капуста, салат ромен та мангольд. Завдяки їм ваш організм отримає безліч антиоксидантів та поліфенолів.

Останні новини:  Сильна тяга до часнику може вказувати на наявність паразитів

Часник. До складу часнику входять сірковмісні речовини, які відрізняються протизапальними властивостями. У звіті, опублікованому в Anti-Cancer Agents in Medicinal Chemistry, зазначено, що ці сполуки можуть зміцнювати імунітет і перешкоджати зростанню деяких ракових пухлин.

Цибуля. Насамперед, у ньому міститься багато калію, який зменшує запалення. Також у цибулі є антиоксидант кверцетин, і він також знижує запальні маркери, що позитивно впливає на імунітет.