Бійці ЗСУ використовують роботизовану систему SIRKO для виконання найризикованіших місій

01.09.2024   13:29    237

Мультифункціональні роботи SIRKO-S1 від української групи Skylab отримали масу позитивних відгуків від бійців ЗСУ.

Роботизована платформа заточена на виконання широкого спектра завдань, починаючи від розвідки і мізування/розмінування – закінчуючи доставкою провізії та боєприпасів.

Бійці ЗСУ хвалять вітчизняного робота за здатність виконувати найризикованіші місії та переміщати вантажі, втричі важчі за власну вагу

Головна родзинка S1 – швидкість освоєння: для набуття навичок оператора достатньо витратити від кількох годин до одного дня. Настільки феноменальний результат досягається завдяки інтуїтивно зрозумілій і гранично простій конструкції.

Останні новини:  В Україну на вихідних насувається циклон Anett: прогноз синоптика

Габарити SIRKO-S1 по довжині/ширині/висоті в сантиметрах – 133*77,3*120. Вага виробу дорівнює 72 кг, що не заважає транспортувати майно вагою до 200 кіло.

Робот оснащений потужними мотор-колесами, які дають йому змогу розвивати швидкість до 7,4 км/год та виконувати місії на дальностях до 29 км протягом 3 годин. Оператор може маніпулювати виробом з відстані до 2,5 км.

Ще одна примітна здатність S1 – самостійне повернення до точки, де було втрачено зв’язок, без допомоги GPS і необхідності використання компаса.

Останні новини:  В Україну насувається циклон Anett: прогноз синоптика

Розробники продовжують роботи з поліпшення платформи, збагачуючи її новими модулями і можливостями.


wheel-news.com