11 способів, як перестати видавлювати прищі

01.09.2024   16:50    191

Журнал The Journal of the American Academy of Dermatology опублікував результати дослідження: заборони та самоконтроль не працюють. І неважливо, наскільки добре людина усвідомлює наслідки. Все відбувається несвідомо, безконтрольно. Відразу після видавлювання може внастати короткочасне полегшення (ілюзія контролю – я можу впливати на свої висипання), але за ним слідує новий виток розчарування та почуття провини (знову не стримався, стало ще гірше).

Що допоможе:

1. Якщо ви відчуваєте, що перебуваєте в стресі, і що є ризик почати розколупувати/видавлювати великий, надягніть легкі бавовняні рукавички. Це легко реалізувати вдома, а саме вдома все зазвичай відбувається.

Останні новини:  Модні продукти, від яких не варто чекати ефекту схуднення

2. Якщо рукавички носити зовсім незручно, можна заклеїти подушечки пальців та нігті пластиром чи скотчем.

Навіть на рівні свідомості ви краще відстежуватимете кожну спробу «колупати». Тому що зазвичай усвідомлення приходить лише у процесі або навіть після.

3. Видавлювання прищів – це спроба позбутися недосконалостей. Замініть її новою корисною звичкою – наносьте на запалення протизапальну сироватку. Змішайте в рівних пропорціях по 10 крапель ефірних масел мирри, бергамоту, монарди і масла чорного кмину і наносите суміш точково на висипання. Можна робити це кілька разів на день.

4. Не дивіться часто дзеркало. Ніколи не розглядайте свою шкіру через лупу. Ніхто не бачить її такою, і вам нема чого.

Останні новини:  Чому навіть воду треба пити помірно

5. Застосовуйте все, що знижує рівень стресу: прогулянка, секс, серіал, аромотерапія, ванна, книга, йога, дихання. Загалом, будь що, що точно працює для вас.

6. Не користуйтеся косметикою, яка забиває пори. Не варто додатково себе провокувати.

7. Тримайте нігті короткими. При цьому описані випадки, коли комусь допомагало нарощування нігтів – це робило незручним видавлювання.

8. Декому допомагають pipmple patches – такі міні-пластири, які потрібно клеїти на висипання. Але це не найкращий спосіб упорядковувати шкіру, але з усіх зол треба вибирати менше, і краще приклеїти маленький пластир, ніж зруйнувати капіляри, занести інфекцію і ходити з червоним обличчям.




9. Симплдімплпопітсквіш і ось це ось все. Виберіть будь-який предмет, який допоможе зайняти руки, і привчіть себе клацати, мнути, жмакати, поки бажання видавлювати не пройде.

Останні новини:  Важко просинатися вранці? Це може бути ознакою хвороби

10. Попросіть близьких повідомити вам, що ви почали колупати шкіру непомітно для себе самого. Це допоможе наростити свідомість.

11. Для когось альтернативою видавлювання став обліковий запис @drpimplepopper, де можна нескінченно дивитися на процес видавлювання. Знаєте, як люди з порушенням харчової поведінки люблять дивитися кулінарні шоу? Ось така сама сублімація і тут.