Як вивести запах тютюну з одягу просто і дешево

18.08.2024   15:00    316

Вкрай неприємна ситуація, коли вдома відчувається запах цигарок. Звичайно, відповідальні господарі не дозволяють курити в будинку чи квартирі, але часом обставини приймають своє, і цей неприємний запах в’їдається в одяг, меблі та стіни. розбирався, як усунути запах тютюну.

Що нейтралізує запах тютюну – прості засоби із кухні

Якщо в будинку чи квартирі курили досить довго, то продукти горіння тютюну в’їдаються в стіни, підлогу, стелю – на всі поверхні. У цьому випадку позбавитися запаху допоможе тільки ремонт і заміна всіх меблів.

Останні новини:  Як підтримувати волосся зволоженим, навіть якщо воно сухе від природи

Якщо куріння вдома – лише одиничний епізод, ситуацію можуть врятувати прості сорбенти з аптечки, такі як активоване вугілля, а також необхідні засоби можна знайти на кухні – кава, рис та інше.

Вибраний сорбент — кава, активоване вугілля, рис — потрібно покласти на тарілку і залишити в кімнаті. Протягом доби-двох ситуація із запахом помітно покращає, все залежить від того, як довго курили у приміщенні.

Останні новини:  Подаруйте старим речам нове життя: як застосувати вдома предмети, що вже себе віджили

Як швидко прибрати запах цигарок з одягу – копійчаний засіб

Одяг, просочений сигаретним димом, також не приносить задоволення. Існує вірний спосіб позбутися цього неприємного запаху. Для цього знадобиться оцет.

Необхідно у велику каструлю або таз налити окріп і додати туди дві-три столові ложки звичайного оцту. Речі розвісити над ємністю та залишити на ніч. Вже на ранок від запаху не залишиться і сліду, але одяг доведеться додатково просушити.

Останні новини:  Навіщо дві кнопки на бачку унітаза — відповідь, яка вас здивує

Як позбутися запаху цигарок на одязі без прання – корисний лайфхак

Є швидший (якщо можна сказати) спосіб усунення запаху сигарет з одягу. Знову знадобиться столовий оцет.

Необхідно змішати воду та оцет у розрахунку до трьох. У розчині змочити губку або ватяний диск та ретельно протерти одяг. Після обробки річ потрібно ретельно провітрити.