Як відбивається на самопочутті домашньої кішки те, що господарі не випускають її гуляти на вулицю

07.08.2024   11:40    52

Домашні кішки живуть зовсім не так, як вуличні. Вони ситі і улюблені, але є одне “але”. Багатьом вихованцям господарі не дозволяють виходити на вулицю, що є цілком зрозумілим, адже там їх може підстерігати якась небезпека? Якщо тварина мешкає у будинку, то у неї є можливість виходити хоча б у двір. Сьогодні ми спробуємо зрозуміти, чи не викликає у пухнастиків певні страждання неможливість безперешкодно виходити на вулицю?

Останні новини:  Топ-5 секретів успіху, якими користуються найбагатші люди світу

Чи погано домашнім кішкам через те, що вони не виходять гуляти

Припустимо, ви взяли до себе додому безхатнього чотирилапого, який виріс на вулиці. У такому випадку зробити його повністю домашнім не просто важко, а навіть неможливо. Оскільки тварина звикла вільно гуляти, вона буде використовувати будь-яку можливість для того, щоб знову втекти на волю. А обмеження будуть завдавати кішці страждання, адже її картина світу ніколи не обмежувалася будинком.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Якщо кішка живе у приватному будинку відтоді, коли ще була кошеням, але іноді виходить погуляти у двір, то вона буде часто проситися на прогулянку. Якщо власники не будуть їй цього дозволяти, то тварина почне відчувати стрес. Обмеження не підуть на користь кішці.

А якщо кішка живе у квартирі з дитинства і ніколи не гуляла? Це означає, що домашнє життя для неї є звичним, а ось вулиця може сильно налякати. Якщо кіт не знав, що таке воля, то й страждати у нього не буде приводу. Він чудово почувається, перебуваючи у теплі і затишку поруч з улюбленими господарями!

Останні новини:  Про характер людини можна дізнатися по її бровах