Як позбутися звички зависати в соцмережах і сконцентруватися на роботі

17.08.2024   00:20    212

Соцмережі вбивають більшість нашого часу і хто з нас не хотів би користуватися ними менше? На щастя, багатьом це дійсно вдалося. І ось які поради вони дають.

Додатки лічильники

Є програми — вони встановлюються на телефон і комп’ютер і синхронізуються. Вони показують, скільки часу ти проводиш сумарно в соцмережах. Кажуть, цифра так шокує, що багато хто відмовляється від соцмереж чи не назавжди. Ну, або, щонайменше, встановлюють здорові тимчасові ліміти для їх відвідування.

Останні новини:  Навіщо дві кнопки на бачку унітаза — відповідь, яка вас здивує

Додатки блокатори

Якщо усвідомлення того, скільки часу йде на порожні розмови в соцмережах, не допомагає, спробуй радикальні методи: заблокувати на час роботи соцмережі. Можна встановити певний проміжок часу, скажімо, робочі години або час з сім’єю. А можна відключати програми після вичерпаного за день ліміту.

Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари

Невигідний тариф

Більшість людей користується соцмережами за допомогою мобільного інтернету. Коли їдуть додому з роботи, коли виходять на прогулянку або заходять перекусити в кафе.

Мобільний інтернет став таким дешевим, що навіть наявність Wi-Fi — більше не обов’язкове. До того ж, у багатьох за невелику плату є безлімітні тарифи.

Але в цьому і проблема: навіть на природі і в кафе ми продовжуємо зависати в телефонах. Вхід простий: купи невигідний тариф, менше Гб в місяць. І ти побачиш, наскільки менше часу станеш проводити в соцмережах.

Останні новини:  Як підтримувати волосся зволоженим, навіть якщо воно сухе від природи

Альтернативи

Нарешті, залипанню в соцмережах завжди можна знайти більш цікаві альтернативи, адже сидіння в соцмережах говорить про фрустрацію. Цікавий проєкт, хороший фільм, смачна вечеря і задушевна бесіда — і ось рука вже не так часто тягнеться до телефону, як раніше.