У Китаї сотні продавців всесвітньовідомого маркетплейсу виходять на протести

01.08.2024   11:00    42

Сотні китайських продавців китайського маркетплейсу Temu протестують проти “нестерпно високих штрафів”, повідомив Reuters один з торговців, який брав участь в акції протесту.

Продавець одягу з Гуанчжоу повідомив, що в квітні Temu запровадив нові штрафи, які можуть становити до п’ятикратної вартості продажу, коли клієнти повертають свої покупки для відшкодування: “Я не проти, якщо я повинен повертати гроші споживачам … Продавці хочуть, щоб Temu припинила штрафувати нас без причини”, – сказала продавчиня, додавши, що 29 липня вона пішла до штаб-квартири компанії в Гуанчжоу, щоб висловити свій протест.

Останні новини:  ЦАХАЛ ліквідував командира Хезболли, причетного до терактів 1983 року

“Щоб заспокоїти ситуацію, Temu сказав нам зареєструвати суму штрафів, яку ми маємо сплатити, але вони нічого не зробили. Тому 29 липня зібралося ще більше торговців, і їх було близько 400-500 осіб”, – сказала вона.

На відеозаписах інциденту, що поширюються в Інтернеті, також видно, що за межами будівлі знаходяться сотні протестувальників. Водночас у заяві Temu йдеться, що більшість протестувальників були продавцями одягу, і компанія активно співпрацює з торговцями, щоб знайти рішення. За словами Temu, більшість продавців досягли успіху, дотримуючись рекомендацій, повідомляючи про збільшення продажів і позитивні відгуки клієнтів: “Хоча штрафи необхідні для підтримання високої якості ринку, ми прагнемо до справедливого правозастосування та вирішення спорів”, – зазначили представники маркетплейсу.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

Торговець одягом сказав, що багато продавців збанкрутували або закрилися з того часу, як почали застосовувати штрафи з різних питань, таких як неправильний розмір одягу.

Варто зазначити, що Temu – міжнародний інтернет-сайт, що належить PDD Holdings (PDD.O). Він продає за низькими цінами широкий асортимент товарів, багато з яких вироблені в Китаї. Його популярність зросла з моменту запуску у вересні 2022 року.

Останні новини:  Врахували досвід України: США готують флот до війни з Китаєм у 2027 році


expert.in.ua