Трамп звинуватив Гарріс у використанні кольору шкіри заради голосів виборців: вона відреагувала

02.08.2024   07:21    51

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс лише нещодавно нібито почала “вдавати з себе чорношкіру”, хоча раніше позиціонувала себе як індіанку. Таку думку озвучив її суперник на виборах від Республіканської партії Дональд Трамп.

Батько Камали Гарріс є вихідцем з Ямайки, а от матiр родом з Індії. Американський політик Дональд Трамп зазначив, що раніше його опонентка нібито позиціонувала себе зовсім інакше.

Останні новини:  ЄС готовий позбавити Грузію безвізу

“Я не знав, що вона чорна, поки вона випадково не стала нею… Тепер вона хоче, щоб її знали, як чорну. Вона завжди була індіанкою… А потім зробила поворот і стала чорною людиною”, — заявив кандидат у президенти США від республіканців.

Під час свого виступу він також кілька разів спотворив ім’я Гарріс і вимовляв його з наголосом на другому складі, хоча англійською воно має стояти на першому — Кáмала.

Останні новини:  Португалію охопили смертоносні лісові пожежі

Камала Гарріс відреагувала на заяву Дональда Трампа

Відповідь кандидатки в президенти від Демократичної партії не змусила на себе чекати, передає CNN. Нинішня віцепрезидентка США вважає, що заява її конкурента про расову приналежність є старим шоу і демонструє розкол та неповагу.

“Сьогодні ми отримали ще одне нагадування. Сьогодні вдень Дональд Трамп виступив на щорічній зустрічі Національної асоціації чорношкірих журналістів, і це було те саме старе шоу — розкол і неповага. Дозвольте мені лише сказати, що американський народ заслуговує на краще”, — заявила Камала Гарріс.

Останні новини:  США не вірять, що удари ЗСУ західними ракетами вглиб Росії завершать війну

Нині американському народу необхідний лідер, продовжує вона, який говоритиме правду і не реагуватиме на ворожість та гнів. Потрібен президент, який розумітиме, що “наші відмінності не розділяють нас.

“Вони є важливим джерелом нашої сили”, — підсумувала Камала Гарріс.


expert.in.ua