Копійчане підживлення, після якого огірки ломляться від зав’язей

01.08.2024   09:09    46

Для того, щоб мати гарний щедрий врожай, не обов’язково затарюватись дорогими добривами. Редакція сайту «Добрі новини» поділиться з вами народним рецептом дієвої підживки.

Чи знали ви, що огірки ну дуже полюбляють хлібобулочні вироби? Так, ви не помиляєтесь. Ще у давнину наші предки знайшли метод приготування добрива на основі борошняних продукті, яке стимулює родючість. Всього одна буханка хліба може суттєво поліпшити здоров’я і загальний стан рослин.

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

Справа в тому, що випічка містить багато корисних для рослин речовин. По-перше, в ній є дріжджі, що сприяють активації ґрунтової мікрофлори, покращуючи структуру ґрунту та підвищуючи його родючість. Одноклітинні гриби, які ми використовуємо для тіста, виділяють вітаміни групи B, що стимулюють ріст рослин.

По-друге, хліб багатий на органічні речовини, які при розкладанні забезпечують огірки необхідними поживними елементами, такими як азот, фосфор та калій. Окрім того, цукри, що містяться у здобі, є чудовим джерелом енергії для корисних мікроорганізмів у ґрунті.

Щоб приготувати поживне добриво для огірків, вам знадобиться одна буханка чорного хліба (білий не підходить). Наріжте її дрібними шматочками і помістіть у відро об’ємом 10 літрів. Залийте все водою, а для покращення процесу бродіння додайте кілька ложок цукру. Цей настій слід залишити на тиждень, аби він добре “погуляв”. Головне лишати у сухому місці, аби не було плісняви.

Останні новини:  Чим “підгодовувати” перець під час цвітіння

Після цього отриманий настій потрібно розбавити водою у співвідношенні 1:3. Поливайте огірки цим добривом по 0,5 літра на кожен кущ. Такий метод підживлення не лише підвищить врожайність, але й покращить загальний стан рослин, зробивши їх більш стійкими до хвороб та шкідників.






noviydoctor.com

Останні новини:  Як зробити чорнослив у домашніх умовах на зиму