“Флокси, гдадіолуси, чорнобривці!”: як підживити квіти

04.08.2024   16:31    28

Флокси, чорнобривці і гладіолуси — прекрасні квіти, які здатні прикрасити будь-яку дачу чи земельну ділянку. Але як і за всіма рослинами, за ними потрібно правильно доглядати.

Правильний догляд включає полив, прополку та внесення необхідних добрив.

Звісно, можна придбати універсальний засіб в агромагазині, проте це не обов’язково. Існує маса народних методів, які показали свою ефективність.

Сьогодні розповідаємо про три рецепти підживлення квітів для пишного цвітіння.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою
Гладіолус

Отже, для стимуляції квітнення рекомендується вносити з органічних добрив:

  • настій курячого посліду;
  • ведмеже вухо;
  • розчин з гнойовою рідиною.

В пташиному посліді найбільше корисних речовин. Це підживлення здатне на 100% замінити покупні добрива. Щоб приготувати настій необхідно взяти 1 кг сухого посліду в розрахунку на 10 літрів води. Все ретельно перемішуємо та залишаємо настоюватися протягом 2-3 днів. Після цього розводять водою та поливають квіти.

Останні новини:  Як доглядати за яблунею під час цвітіння
Квітникарі розповіли про підживлення флоксів та чорнобривців

Пам’ятайте, що свіжий послід чи гній не підійде, адже в них міститься забагато діючих речовин, які негативно вплинуть на стан коренів рослин.

Другий метод – “ведмеже вухо”, секретна зброя досвідчених садівників. Цей народний рецепт простий, але ефективний. Наповніть третину відра напівпрілим коров’ячим гноєм, долийте 10 літрів води. Перемішайте і залиште на кілька годин.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Метод № 3 – підживлення на основі гноївки. Її вносять у спеціально підготовані борозни, які прокладені поруч з кущами флоксів. Щоб приготувати добриво треба 1,5 л гнойової рідини розвести у 10 л води.




Використовуючи такі елементарні добрива ви отримаєте пишні квіти протягом усього сезону.



noviydoctor.com