Цей “чудо” настій приносить врожай тільки соковитих та солодких кавунчиків

01.08.2024   11:14    34

Кавуни можуть піддаватися різним захворюванням, що впливають на їх якість та рівень врожайності. Тому важливо знати, які способи обробки слід здійснити, щоб насолоджуватися щедрим врожаєм.

Кавуни, як і всі інші рослини, можуть бути уражені численними хворобами. Серед них особливо поширена борошниста роса, яка вражає листя кавуна. Як тільки ви помітите на рослинах цю хворобу, перш за все необхідно видалити та знищити вже заражені листки та гілки. Після цього варто обробити рослину за допомогою 25% суспензії Каратана. Проте зверніть увагу, що проводити дану маніпуляцію потрібно за 2 дні до збору врожаю. Всі зібрані плоди рекомендується обов’язково промити теплою водою.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Однак, якщо ви не бажаєте застосовувати хімічні препарати, то вам на допомогу прийдуть перевірені роками народні засоби. Відтак, кавуни від хвороб та шкідників можна обробити за допомогою розчину чорнобривців або календули. Для цього слід залити 50 грамів сушених або 200 грамів свіжих квіток календули 10 літрами води. Отриманий засіб варто настояти протягом однієї доби. Після цього необхідно процідити настій, а потім розбавити водою у співвідношенні 1:10.

Останні новини:  Як зробити чорнослив у домашніх умовах на зиму
Городники розповіли, чим обробляти кавуни від хвороб

Отриманим настоєм рекомендується проводити обприскування кавунів один раз на тиждень для профілактичних заходів, а також для лікування хвороб (антракноз, фузаріозне в’янення, борошниста роса). У такий самий спосіб готується і настій з чорнобривців.

Для боротьби з баштанною попелицею радять проводити обприскування за допомогою забродженої трави. Для того, щоб приготувати цей розчин, необхідно залити одним відром води свіжу нарізану траву та залишити на 5-7 годин на сонці для утворення процесу бродіння. Після цього засіб потрібно процідити, а потім провести обприскування кавунів.

Останні новини:  4 головні помилки під час посадки тюльпанів восени

Після обробок варто систематично розпушувати землю навколо рослин. Це допоможе зберегти вологу в ґрунті та забезпечить кращий доступ повітря до кореневої системи, проте слід бути обережними, щоб не травмувати корені. Крім того, для поливу експерти рекомендують застосовувати тільки відстояну теплу воду та не допускати ні пересихання ґрунту, ні надлишку зволоження.






noviydoctor.com