5 секретів вирощування баклажанів

03.08.2024   12:21    41

Сьогодні ми розповімо про п’ять основних правил вирощування баклажанів для отримання максимального врожаю. Дотримуйтесь їх і будете вражені результатами.

Перше правило полягає в тому, що в нашому кліматичному поясі баклажани найкраще садити у теплицях. У такому кліматі на відкритому ґрунті вже в середині серпня баклажани просто перестануть зав’язуватися. Пилок відволожиться, буде важким, і зав’язей не буде. Загалом, із середини серпня тримати баклажани на відкритому ґрунті немає сенсу. Можна вирощувати ранні сорти, але вони далеко не такі врожайні, як середні та пізні.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою

Друге правило – це правильні підживлення. Баклажан дуже вимогливий до добрив, тому разом із поливом городники завжди вносять поживні речовини. На початку літа чудово підійде трав’яний настій або курячий послід, а після середини липня використовують калійні підживлення – в основному це деревна зола.

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

Третє правило – вибираємо великоплідні сорти, які є найврожайнішими. Всі вони виведені відносно недавно, тому стійкі до багатьох хвороб. А ще ми вчимося правильно підв’язувати рослини, щоб коріння не піддавалося ушкодженням через коливання куща на вітрі.

Експерти розповіли про головні правила вирощування баклажанів

Четверте правило – обов’язково робимо профілактику кореневих гнилей. Можна робити внесення концентрованого фітоспорину в кожному другому поливі. Він безпечний та ефективний.

І п’яте правило – не загущуйте посадки. Досвідчені дачники віддають перевагу висаджуванню баклажанів у шаховому порядку, приблизно три кущі на кожен квадратний метр. Під час вирощування потрібно правильно формувати кущ і прищипувати баклажани на початку серпня, щоб плоди дозрівали швидше. Періодично видаляйте листя, щоб кущі добре продувалися та отримували сонячну енергію.

Останні новини:  Вирощувати ці 3 рослини – суцільне задоволення



noviydoctor.com