Як помити содою мікрохвильову піч за 5 хвилин

21.07.2024   05:40    40

Сучасні господині не уявляють своє життя без мікрохвильової печі. Вона служить не лише приладом для розігріву, але й за її допомогою можна приготувати цікаві та смачні страви.

Тому після приготування не уникнути бризок, розводів та брудних плям. Особливо, якщо мікрохвильова піч використовувалася в режимі “Гриль” або була на розігріві без спеціальної захисної кришки.

Останні новини:  Правильне сушіння рушників та килимків: забудьте про сирість у ванній кімнаті

Очистити її досить легко. Для цього не обов’язково купувати дорогі засоби. Звичайна сода здатна усунути найважчі забруднення за короткий проміжок часу.

Один із простих способів очищення з содою полягає в тому, що в глибоку миску поміщають 2 столові ложки засобу і заливають 200 мл води. Суміш перемішують і поміщають у мікрохвильову піч на режим “Розігрів”. Консистенція почне нагріватися та випаровуватися. В результаті чого, брудні плями почнуть легко відшаровуватися від поверхні.

Останні новини:  5 корисних властивостей алое вера для шкіри

Після такої процедури достатньо протерти вологою ганчіркою внутрішню поверхню мікрохвильової печі. Ганчірку також можна змочити в цьому розчині.

Для більшої ефективності консистенцію можна додати 1 ст.л. лимонної кислоти. Суміш можна використовувати і для розпилення на забруднені ділянки мікрохвильової печі. Застосовувати можна як усередині приладу, так і зовні.

Соду можна змішати з лимонною кислотою або перекисом водню для усунення стійких плям та сильних запахів у печі. Для цього суміш можна поставити всередину і розігріти, або застосовувати в холодному вигляді для протирання.

Останні новини:  Яка твоя суперсила по гороскопу: рейтинг найсильніших знаків зодіаку