Вибори у Венесуелі: опозиція заявила, що має докази фальсифікацій

30.07.2024   23:00    46

Вибори у Венесуелі: опозиція заявила, що має докази фальсифікацій

Фото: Getty Images

Кандидат у президенти від опозиції Венесуели Едмундо Гонсалес Уррутіа

Опозиція Венесуели закликала своїх прихильників до проведення «громадянських зборів» по всій країні.

Кандидат у президенти від венесуельської опозиції Едмундо Гонсалес Уррутіа заявив про докази його перемоги на виборах президента країни. Про це повідомляє Associated Press у вівторок, 30 липня.

«У нас є на руках відомості, які показують нашу чітку та математично незворотну перемогу», — сказав він, виступаючи перед своїми прихильниками у Каракасі.

Останні новини:  Австралія може передати Україні законсервовані танки Abrams

За словами політика, Венесуела «хоче миру та визнання волевиявлення народу».

Раніше опозиція закликала прихильників до проведення «громадянських зборів» по всій країні. Тим часом влада Венесуели затримала кілька десятків людей у ​​ході заворушень, що сталися після оголошення результатів президентських виборів.

За даними влади, під час зіткнень з учасниками акцій протесту отримали поранення не менше 23 військовослужбовців.

На думку чинного президента Ніколаса Мадуро, мета учасників заворушень — «знов дестабілізувати Венесуелу». За його словами, влада зафіксувала напади на приблизно 100 виборчих дільниць, на мерії, військовослужбовців і поліцейських.Нагадаємо, Мадуро оголосили переможцем президентських виборів з 51% голосів порівняно з 44% у відставного дипломата Едмундо Гонсалеса.

Останні новини:  Парламент Швейцарії збільшив фінансування армії більш як на €4 мільярди

Опозиція стверджує, що її кандидат набрав 70% голосів. Лідери країн Латинської Америки також сумніваються в чесності перемоги Мадуро.

Після оголошення результатів президентських виборів в країні розпочалися стихійні мітинги. Їхні учасники вважають, що влада сфальсифікувала результати голосування на користь Мадуро.


korrespondent.net