В Грузії сказали, що розраховують на покращення відносин з ЄС

19.07.2024   16:15    29

В Грузії сказали, що розраховують на покращення відносин з ЄС

Фото: georgiatoday.ge

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе

Кобахідзе обговорив з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Євроради Шарлем Мішелем відносини Грузії та ЄС.

Ставлення Євросоюзу до Грузії зміниться на краще, коли «ситуація в регіоні» заспокоїться. Про це у четвер, 18 липня, за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства у Великій Британії заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, повідомляють NewsGeorgia, агентство Interpressnews та Перший канал грузинського телебачення.

Останні новини:  Німеччина передає ЗСУ десятки танків і бронемашин

«Важливо насамперед закінчити війну в Україні. Ми маємо великі надії, що максимум через рік закінчиться війна в Україні, тому ситуація в регіоні заспокоїться, і все це позитивно вплине на загальну політичну ситуацію в нашому регіоні, а також на ставлення до до Грузії», — сказав грузинський глава уряду.

За словами Кобахідзе, з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Європейської ради Шарлем Мішелем, він обговорив відносини Грузії та ЄС, питання розширення спільноти і поточний порядок денний.

Останні новини:  Російським вченим закриють доступ до адронного колайдера

Як відомо, лідери ЄС після саміту Європейської ради вирішили призупинити вступ Грузії до економічно-політичного блоку через те, що в країні ухвалили закон «Про прозорість іноземного впливу».

Кобахідзе — з керівної нині партії в Грузії — «Грузинська мрія», яка й просувала закон «про іноагентів».

 

Закон про «іноагентів» фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус «агентів іноземного впливу». Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, для юридичних — штраф.

 

Останні новини:  Врахували досвід України: США готують флот до війни з Китаєм у 2027 році

 

 


korrespondent.net