Уже 10 років обрізку ожини влітку проводжу тільки так і завжди насолоджуюсь рясним врожаєм ягідок

31.07.2024   18:29    36

Як стверджують експерти, зрізування хворих та старих пагонів ожини здатне стимулювати стрімкий ріст нових, набагато більш здорових та врожайних. У результаті ця процедура дозволяє рослині сфокусувати свої сили на утворенні плодів на свіжих пагонах, сприяє підтриманню зручної форми куща, що, звичайно ж, полегшує догляд за рослиною та збирання плодів.

Крім того, обрізка полегшує вентиляцію та покращує освітленість внутрішньої частини куща, що допомагає знизити ймовірність захворювань і забезпечує краще дозрівання плодів. Також прибирання старих пагонів після збору врожаю запобігає утворенню процесу їхнього гниття та багатьом іншим видам проблем.

Останні новини:  Як використовувати мед як укорінювач: докладна інструкція від досвідчених дачників

В основному літня обрізка ожини проводиться вже після завершення головного плодоношення. Це допомагає покращити загальний стан рослини та підготувати її до нового сезону.

З цією дієвою схемою обрізки ожини влітку я можу не турбуватися про врожай

Зазвичай обрізка ожини влітку проводиться у декілька головних етапів. На першому з них необхідно після збору останнього врожаю зрізати всі старенькі пагони, котрі вже віддали свої плоди. В основному вони набувають коричневого забарвлення та стають сухими.
Також слід укоротити до потрібної довжини нові пагони, які могли вирости в поточному сезоні, якщо вони дуже довгі чи занадто густо почали розростатися. Це допоможе уникнути загущення.

До того ж рекомендується дуже ретельно оглянути рослину та видалити всі пагони, які пошкоджені, хворі або ростуть неправильно.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки

Також варто прищепити верхівки молодих пагонів, щоб стимулювати ріст бічних гілок і сприяти формуванню квіткових бруньок на наступний рік.

Після обрізки ожину необхідно підгодувати. Це допоможе рослині швидше відновити свої сили після завершення періоду плодоношення та підготуватися до зимового сезону. Зокрема, для підживлення можна використовувати перепрілий гній, компост або пташиний послід. Вони допоможуть збагатити ґрунт органічною речовиною, поліпшити його структуру та збільшити родючість. Добрива варто вносити у ґрунт навколо куща після попереднього зволоження водою.






noviydoctor.com

Останні новини:  Як реанімувати орхідею з загиблим корінням: поради квітникарям