У Європарламенті пропонують створити Комітет із безпеки та оборони

17.07.2024   11:21    35

На першій сесії Європейського парламенту нового скликання буде запропоновано з огляду на нинішню ситуацію в Європі реорганізувати наявний підкомітет безпеки та оборони в окремий комітет.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу менеджерка політичної групи Renew Europe у Європарламенті Іванна Волочій.

«Із урахуванням поточної безпекової обстановки у Європі є пропозиція, щоб замість підкомітету безпеки та оборони в Європарламенті існував окремий повноцінний Комітет з безпеки та оборони. Ми пропонуватимемо, аби його очолила німецька депутатка з нашої групи Марі-Агнес Штрак-Циммерман. Але чи вдасться провести такі рішення – повної впевненості поки що немає. Маємо надію, що вдасться. Це стало б дуже важливим нововведенням у ЄП», – сказала Волочій.

Останні новини:  Росія порушила повітряний простір: країни Східної Європи виступили з заявою до НАТО

Крім того, вона підкреслила, що в порядку денному першої сесії Європарламенту нового скликання є питання щодо подальшої підтримки України. За її словами, вже плануються важливі заяви та рішення про «безпрецедентну підтримку України».

«Щодо нашої групи Renew Europe, то в нас є міжпарламентська співпраця з депутатами «Слуг народу». Сьогодні, у вівторок, відбудеться спільна зустріч. Буде обмін думками про співпрацю та відповідні звернення», – додала Волочій.

Останні новини:  Австралія може передати Україні законсервовані танки Abrams

Як повідомлялося, громадянка Бельгії українського походження Іванна Волочій має досвід роботи в різних європейських структурах. Останні роки вона працює менеджером із питань комунікації ліберальної групи в Європарламенті Renew Europe / Оновимо Європу» (третьої за чисельністю в ЄП). На виборах 2024 року Волочій балотувалася до Європарламенту в Латвії.


useti.org.ua