Секрет, як виростити на своєму городі найсолодшу диню

19.07.2024   13:40    56

Багато хто з городників щороку садить на своїх ділянках дині. Проте виростити солодкі та соковиті плоди вдається не кожному. У цього явища є свої причини. Розповідаємо далі.

Однією з найпоширеніших помилок, яку досить часто роблять городники у процесі вирощування динь, що й призводить до того, що плоди дозрівають не солодкими, є висадка не того сорту. Зокрема, просто посадити диню буде недостатньо. Варто дуже відповідально підійти до вибору правильного сорту відповідно до своїх кліматичних умов. Існує велика кількість сортів, які дають щедрий врожай, але виключно тільки на півдні. Через це, якщо їх вирощувати, наприклад, трохи північніше або в умовах середньої смуги, то врожай вже не буде таким рясним і солодким.

Останні новини:  Наймасштабніша подія барної індустрії України – BAROMETER 2024

Наступна помилка – це занадто рання посадка. Диня достатньо теплолюбна культура, тому не варто поспішати її садити. Найкращим рішенням буде трохи зачекати, доки ґрунт прогріється сонячними променями. Є одна хитрість, щоб пришвидшити цей процес нагрівання ґрунту: за допомогою агроволокна накрити відповідну ділянку, на якій планується вирощування динь. Далі необхідно висіяти дині та знову накрити їх цією тканиною. Цей трюк допоможе створити тепличні умови.

Останні новини:  Як позбутися жирного нальоту та запаху їжі в мікрохвильовці
Городники розповіли про найчастіші причини, чому диня не солодка

Ще однією помилкою є занадто велике зволоження динь. Зазвичай її не прийнято поливати, бо коріння рослини здатне самостійно забезпечити себе водою, оскільки росте на глибині до одного метра. Проте диню в основному саджають на підняті та сонячні грядки, які, на жаль, швидко висихають. Тому їх необхідно зволожувати час від часу, коли верхній шар ґрунту пересихає. Цю процедуру проводять дуже рідко, проте достатньо щедро.

Крім того, полив потрібно здійснювати виключно теплою відстояною водою. Бо в інакшому випадку рослина може захворіти кореневою гниллю. Запам’ятайте, що приблизно за 2-3 тижні до збору врожаю полив потрібно припинити.




Окрім того, щоб диня була солодкою, їй потрібні калій та фосфор. Тому її можна підгодовувати настоєм золи (на 10 л води 1 склянка).

Останні новини:  Продукт, який є на кожній кухні, назвали засобом від проблем зі шкірою

І не можна не сказати про те, що на солодкість дині також впливають шкідники та різного роду хвороби, які здатні послабити кущі і тим самим змінюють смак дині. У цьому випадку можна обробити рослину ще одним “потужним” настоєм. Візьміть приблизно 150 г подрібнених зубчиків часнику, залийте їх водою, а потім залиште настоятись на 2-3 доби і процідіть.


noviydoctor.com