Розгром “вагнерівців” у Малі: у Defense Express назвали реальні втрати російської ПВК

30.07.2024   15:24    46

Повстанці-туареги, які розгромили групу “вагнерівців” в Малі, змогли ліквідувати понад 50 найманів російської ПВК “Вагнер”, а також їхнього ватажка.

Про це сказав в етері телеканалу “Еспресо” директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих. Він наголосив, що ця приватна військова компанія залишається гібридним інструментом Кремля.

“Найманці цієї ПВК виконують завдання там, куди їх відправляє Кремль. Зокрема, продовжується ліквідація цього угруповання. Російські джерела повідомляють, що повстанці-туареги в Малі ліквідували від 20 до 50 найманців ПВК Вагнера. Також у різних джерелах зʼявилась інформація про те, що був ліквідований й очільник цієї ПВК, який став керівником після смерті Пригожина й Уткіна”, – сказав експерт.

Останні новини:  ЦАХАЛ ліквідував командира Хезболли, причетного до терактів 1983 року

Рябих також зауважив, що є інформація про те, що найманців, яких повстанці захопили в полон, планують передати Україні.

“У ЗМІ також зʼявилась інформація про те, що повстанці-туареги змогли взяти в полон до 15 вагнерівців. Вони звернулись до України з пропозицією віддати цих вагнерівців в знак солідарності, щоб вони понесли покарання за свої злочини. Зокрема, не лише за злочини в Україні, а й по всьому світу”, – констатував він.

Останні новини:  Парламент Швейцарії збільшив фінансування армії більш як на €4 мільярди

Розгром “вагнерівців” у Малі

Днями ЗМІ повідомили, що в африканській республіці Малі повстанці-туареги розгромили десятки солдатів хунти та найманців російської приватної військової компанії “Вагнер”. Також серед убитих був автор пропагандистського каналу GreyZone, який брав участь війні проти України.

Згодом у мережі зʼявилася інформація про те, що повстанці запропонували передати захоплених у полон найманів “Вагнера” Україні. В Головному управлінні розвідки заявили, що інформація про таку можливість відстежується і перевіряється. Представник ГУР Андрій Юсов наголосив, що цей провал РФ в Малі буде мати для неї негативні наслідки.

Останні новини:  Якщо партія Шольца програє ультра правим на вирішальних виборах, це може призвести до його усунення

Через деякий час у телемарафоні Юсов сказав, що “повстанці отримали необхідну інформацію, яка дала змогу провести успішну військову операцію проти російських військових злочинців”,




29 липня журналісти оприлюднили фотографію, на якій туареги-повстанці стоять з українським прапором після розгрому найманців ПВК “Вагнер” у Малі.

“Ця фотографія, мабуть, вказує на підтримку туарегами України, яка переслідує найманців Вагнера на всьому африканському континенті”, – написало видання Kyiv Post, посилаючись на джерела в секторі оборони і безпеки України.


uapress.kyiv.ua