Передова лазерна система Helma-P ​​на панцернику Sherpa Light буде захищати Олімпіаду: виявляє БПЛА на відстані до 1 км

28.07.2024   14:31    300

Система PARADE (Programme de protection déployAble modulaiRe Anti-DronEs), розроблена Thales і CS Group, подолала початкові труднощі під час випробувань Coubertin 1 і 2. Після критичних змін, необхідних Генеральному директорату озброєнь (DGA) і Комітету Сенату закордонних справ і збройних сил, система виглядає готовою до роботи.

Helma-P, ключовий компонент системи PARADE, є зброєю спрямованої енергії, призначеною для нейтралізації малих і мікророзмірних безпілотників за лічені секунди шляхом засліплення або фізичного знищення. Прототип цієї системи був успішно випробуваний на фрегаті протиповітряної оборони Forbin і нещодавно представлений міністром збройних сил Себастьєном Лекорню на авіабазі Віллакубле.

Високотехнологічна система Cilas Helma-P Laser Counter-Drone (Джерело зображення: Army Recognition)
Високотехнологічна система Cilas Helma-P Laser Counter-Drone (Джерело зображення: Army Recognition)

Генерал Арно Бургіньйон, відповідальний за повітряну безпеку Ігор, наголосив на важливості цієї технології для протидії потенційним загрозам тероризму, протестів або спроб людей знімати події за допомогою своїх безпілотників:

“Ми готуємося протистояти всім загрозам”, – заявив він, додавши, що апарат буде забезпечувати 20 000 годин спостереження під час Ігор.

На практиці система Helma-P, встановлена ​​на транспортному засобі Sherpa Light, може виявляти, відстежувати та знешкоджувати безпілотники на відстані до 1000 метрів. Його ефективність оцінюється в 100%, хоча він і погодозалежний.

Крім того, розгорнуті системи, включаючи Helma-P, будуть з’єднані між собою за допомогою програмного забезпечення SAP (Shared Aerial Situation), розробленого Національним офісом аерокосмічних досліджень і досліджень (ONERA) і Thales. Це програмне забезпечення дозволяє синтезувати дані з різних датчиків для оптимізованого керування операціями безпеки в режимі реального часу.




Система Helma-P виділяється як високоефективне рішення нейтралізації повітряних загроз, таких як БПЛА. Розроблена для ефективної роботи як на театрах бойових дій, так і в міських умовах, ця система боротьби з повітрям може виявляти, ідентифікувати, стежити за рухом і нейтралізувати рухливі цілі з надзвичайною точністю. Ця технологія забезпечує вирішальну оперативну перевагу тим силам, які нею оснащені.

Останні новини:  Якщо партія Шольца програє ультра правим на вирішальних виборах, це може призвести до його усунення

Збільшена дальність дії Helma-P дозволяє ефективно діяти на відстані від одного до кількох кілометрів. Система пропонує прогресивний ефект, здатний переходити від оптичних перешкод до нейтралізації або навіть повного знищення цілі, забезпечуючи таким чином значну тактичну гнучкість. Крім того, Helma-P особливо економічна з точки зору логістики, не потребує боєприпасів і не потребує витрат на стрільбу, що робить її ідеальною для тривалого польового використання.

Останні новини:  ЄС запровадить нові санкції проти сірих торгівців російською нафтою

З точки зору дискретності, Helma-P одночасно невидимий і безшумний, що дозволяє операторам виконувати місії, не попереджаючи супротивника та не заважаючи навколишньому середовищу. Хірургічна точність контролю точки впливу лазера на ціль також забезпечує точну та контрольовану нейтралізацію, мінімізуючи побічний збиток.

Helma-P також здатний націлюватися на різноманітні загрози, включаючи безпілотні літальні апарати будь-якого розміру, роботів, які використовуються у військових або охоронних операціях, і ворожі радарні системи, ставлячи під загрозу їхні можливості спостереження та захисту. Він також може дистанційно вимикати саморобні вибухові пристрої (IED), тим самим знижуючи ризик для груп розмінування, і пропонує захист від атак снарядів великої дальності, таких як ракети, артилерія та міномети.

Останні новини:  Пакет допомоги для України можуть змінити перед підписом Джо Байдена

Таким чином, Helma-P є важливим компонентом сучасних оборонних стратегій, поєднуючи передові технології та передові оперативні можливості для ефективного захисту від широкого спектру загроз.


wheel-news.com