Найкращі вітаміни для захисту від деменції

04.07.2024   07:00    702

Старе недоумство – невиліковне і неухильно прогресуюче захворювання, яке неможливо вилікувати або навіть уповільнити. Але в нашій силі його не допустити, в тому числі, і за рахунок правильного підбору вітамінів.

Вітамін D

Вітамін С

Відповідно до дослідження Journal of Alzheimer’s Disease, включення вітаміну С в дієту може посилити захист від вікового зниження когнітивних здібностей і хвороби Альцгеймера. Люди, які споживають велику кількість вітамінів із їжею, мають нижчий ризик розвитку деменції. Вітамінні добавки, мабуть, не забезпечують такого рівня захисту. А значить, краще додати до свого раціону багаті вітаміном С джерела, включаючи цитрусові, перець, полуницю, броколі, брюссельську капусту, картопля тощо.

Останні новини:  Кращі продукти на сніданок для здоров’я кишечника назвали фахівці

Вітамін В12

Дослідження показували, що з дефіцитом вітаміну В12 піддаються вищому ризику зниження когнітивних функцій. Деякі з найпоширеніших ознак дефіциту вітаміну В12 включають незрозумілу втрату ваги, втому, слабкість, запори, порушення рівноваги, оніміння кінцівок, депресію та біль у роті або язику. Деякі продукти, багаті на вітамін В12, включають яловичину, печінку, курку, рибу, пластівці для сніданку, знежирене молоко, йогурт, сир, яйця і т.д.

Останні новини:  Чай виявився максимально корисним після простої хитрості

Вітамін В6

Дефіцит цього вітаміну може вплинути на функцію пам’яті та призвести до деменції та вікового зниження когнітивних здібностей. Вітамін В6, який складається з трьох хімічно різних молекул, званих піридоксалем, піридоксаміном та піридоксином, відіграє важливу роль у розумовій діяльності та контролі настрою. Вважається, що поєднання вітамінів В6, В12 та фолієвої кислоти захищає від вікового зниження когнітивних здібностей.


ua-novosti.info

Останні новини:  Повсякденні звички, які погано впливають на здоров’я очей