Мито на китайські авто почне діяти з 5 липня

05.07.2024   22:31    998

Комісія ЄС готується опублікувати необхідні деталі щодо набуття чинності високого мита на китайські автомобілі, проти чого виступає Асоціація автомобільної промисловості (VDA).

На думку експертів VDA, вступ в силу тимчасових мит ЄС на китайські електромобілі матиме погані наслідки для економіки Німеччини. Каральні мита не ефективні ані для ЄС, ані для Німеччини. Про це з посиланням на VDA повідомляє VerkehrsRundschau.

Асоціація попереджає про “величезну шкоду”, яку можуть завдати у відповідь можливі контрзаходи з боку Пекіна. Китай є найбільшим автомобільним ринком у світі та, за даними VDA, у 2023 році був третім за величиною ринком експорту автомобілів з Німеччини – після США та Великобританії.

Останні новини:  Озвучено подробиці про недорогий сімейний кросовер Skoda для України

Якщо імпортні мита з Пекіна будуть запроваджені на транспортні засоби з двигунами понад 2,5 літра, це сильно вдарить по галузі. Для прикладу: згідно з VDA, у 2023 році близько третини транспортних засобів, експортованих з Німеччини до Китаю, були саме з такими двигунами.

Крім того, високі податки не можуть досягти поставленої мети щодо забезпечення чесних умов конкуренції та захисту вітчизняної промисловості від недобросовісних практик. Навпаки: вони ускладнили б розширення електромобільності й таким чином досягнення кліматичних цілей, наголошує асоціація.

Останні новини:  Найпершому автомобілю Plymouth виповнилося 96 років

Очікується, що Комісія ЄС опублікує в четвер тимчасові тарифи, які одразу ж набудуть чинності. Тож з опівночі 5 липня мито підскочить до 38,1 відсотка. Держави ЄС повинні визначитися щодо запровадження мита в довгостроковій перспективі не пізніше листопада. У цьому випадку в деяких випадках тимчасові мита будуть запроваджені заднім числом.

За даними VDA, у 2023 році німецькі виробники продали приблизно в десять разів більше електромобілів у Китаї, ніж китайські виробники в Німеччині.

Останні новини:  Журналісти протестували новий Dacia Duster, назвавши його плюси та мінуси


newsauto.com.ua